港專將開記者會交代床哥被老師聯署辭退 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
風險管理既角度
冇人一間機構會想請一個俾炒就放上網話自己受不公義對待號召人聲討既社工
NGO 老闆同班老師校長咪一樣咁保守
咪話唔合理囉
床哥受到不公義對待

快撚啲轉 啲fans講到咁撚慘受迫害呀嘛 又唔稀罕做社工有撚所謂咩
學校啲價值觀咁傳統就最怕而啲
而家全香港嘅學生都可以睇到佢channel
而佢又係一間中學入面做實習社工
日頭實習社工 夜晚開台又黃又賭又粗口
講而啲topic搏多啲view背後點都有個代價係度
搞到咁大獲 邊間機構仲敢請床?
邊把尺岩我唔知啦
家陣學校把尺覺得床哥唔岩囉
米撚柒啦
你想評論了解多少少會好啲
佢正職本身已經夠佢生活富足
學校擺明鳩噏一個理由畀佢

唔通真係話幾月幾日 幾點幾分幾秒你爆粗 講咸野 真問題 所以想你走
你追下心事台再講野啦
佢真係好撚平行時空
如果係女社工實習期間開live高談闊論叫鴨,第日俾人炒咗,我諗成班連登仔燒炮仗、臭雞前臭雞後都嚟唔切
余迪偉溝林鄭
仲要間學校個朵臭開,諗唔到會咁緊張
開記招即係覺得有解釋既原因啦
咁點解唔可以一早做左先?

Terminate床唔係一件唔合理既事
但係點terminate法,中間既溝通,先係最值得商榷之處
3個鐘live入面最後有半秒講一句「回頭是岸」
護主犬就可以拎呢4個字護主了
太多粗口啦 死硬
依家好似係話,冇交待原因就炒?

如果學校同佢講,炒佢既原因係因為形象問題,佢仲會唔會post ig story?定係認命?
夠你老母出名?
富士大廈三樓無套$500 個個都屌過
搞到咁大鑊

以後唔洗做社工架啦
依家係連9up個理由比佢都無喎
盲撐都未見過你咁低莊
10幾歲𡃁妹熟叫雞
不如你講埋成班同學一齊上一樓一part time?
課後活動係掃樓?
現實主義角度
而家搞出黎隻鑊好似大過晒佢本來唔炒會承受嘅風險

唔想一個講叫雞嘅人入黎教壞自己啲學生
最後唔只自己學生,而家千千萬萬個本來唔識佢嘅學生都衝去睇佢講叫雞
咁唔通你expect一間中學會同床狗講:「你尋晚講叫雞條live太出位兼且意識不良,唔適合喺中學度做駐校社工,所以我哋要炒你」咩?
啱呀繼續人身攻擊啦
你哋最叻呢啲
點解大家會將社工同老師溝埋一齊講
係咪覺得社工係學校有間房仔就當佢同老師一樣
係學校每個人都有唔同角色
老師教書 個指標一定係高d我同意
但係社工角色唔係就係要企係同學果面
好似朋友咁去引導佢 開解佢
如果係咁講粗口有咩問題 講黃賭毒有咩問題
只要指引到佢唔犯法 唔影響到人 幫到學生手 教佢權衡利弊
唔係就係一個好社工咩
點解社工一定要有身教
而床哥依個角色分分鐘更容易接觸學生 學生更易相信佢
大家係咪用錯指標
權衡利弊 唔犯法 就已經夠

炒呀床哥係咪犯法?
依家炒完佢家長happy,老師happy,有利
夠晒,無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞