港專將開記者會交代床哥被老師聯署辭退 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
風雨蘭係做受性暴力對待既女性
支援性工作者嗰檔係紫藤
唔係得佢一個渠道
不過家陣多左一個渠道講叫雞囉
唔好咁啦
佢地d fans冇腦架
去性上癮機構做社工
佢自己on9
佢班fans又真係信個on9幫手推佢去死
首先畢到業再講
咪臭係
點都要比床哥知道到底係咪因為佢係YouTube 開live 分享賭波叫雞而炒佢
所以而家人地咪開記招解釋點解有呢個決定囉
她亦炮轟ViuTV另一節目《大叔的愛》是同性戀劇集,對年輕人影響深遠,「用啲年青明星荼毒年輕人」,「本來啲明星做籃球節目,好吸引啲小朋友去睇。呀,係排球節目,之後卻去拍《大叔的愛》,令到佢哋心智唔係咁好,啲小朋友勸都勸唔好。」

曾參選2016年立法會新界東補選的趙佩玉,她輪住數臭兩間電視台,斥無綫電視的《仔仔一堂》涉及男男配對,慨嘆同性戀和性解放的情況已十分嚴峻。她表示,即使該節目未有播放日期,但仍在拍攝中,「要立刻停拍呀!」她稱甲型肝炎嚴重,是因為「男男性行為,將啲污糟嘅嘢擺入口。」
香港人
讀完一定要做社工
貪果3~5萬就唔會3張野先黎讀
岩呀 係有權 但你所講既理由 有冇人通知過床哥
為實習染髮、買衣服,有咩咁委屈同唔合理?
咁唔滿意個工作nature咪唔好做
共產黨拉晒啲雞蟲喎 點攬?
咁佢咪轉其他科讀
又唔洗實習又唔會被不公平對待
雙贏
時序不公有幾on9
咁中間你溝通話係事實
中間校方同佢講返一句 我地做完background check覺得你無唔suitable 係咪咁難?
定係闊下認為連依句都唔應該同床講
乜都唔洗就可以直接terminate?
No
校長請佢嘅時候應該睇晒佢jfft既片的
Jfft 咁出名 冇理由唔知佢拍開啲咩片嘅嘢
唔好講擺街站,我諗同屋企人承認嘅勇氣都未必有
社工要教佢地安全性行為但講叫雞講到七情上面
佢問返你點解唔可以叫雞呀
人地機構點解捱義氣要收個炸彈
講就易,實習位咁易有?你覺得風雨蘭又一定比港專係度實習
有無證據睇下
實習都未過邊度大把比佢做
牌都冇
No
所以學校可以唔畀理由就踢佢走?
學校冇共識就要床哥負責?
No
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞