其實mirror好慘,根本係比姜逼拖累

370 回覆
2175 Like 314 Dislike
作為偶像肥到豬咁已經係冇實力
咁好簡單啦
你話「姜嬸全部係大媽」係唔正確囉
因為黃絲好多後生仔
而你認為姜濤係扮黃呃黃絲呀嘛
如果你個statement係正確
咁「姜嬸全部係大媽」咪唔正確囉
簡單邏輯喎
你唔係唔識呀嘛?
監倉好多善良既姜糖
咁其他人因為姜逼而有咗幾年,本身佢哋憑自己根本就爭取唔到嘅機會上位。
佢哋班垃圾都把握唔到,你可以怪姜逼?

Even anal都係因為姜逼吊命mirror先儲到fan base。

其他人成個人生本身都係loser,有幾年機會仲唔夠?

你老細領導有方,憑一己之力帶到公司上市幾年,你班下屬講緊0付出。而家你做下屬幾年都撈唔到財自,公司股價依家冧,你怪你老細?

唔好忘記其他人本身真係垃圾啦。
無計
香港嘅觀眾咩質素大家有目共睹
可乜撚嘢愛

但當初推佢地上去係一下
而家就好似拖緊佢地落嚟咁囉

咁當然冇得怨,係的確成也姜濤敗也姜濤
不過佢而家真係唯一一個退步緊嘛
啲垃圾盲撐狗肥婆死全家
有啲鏡粉都算 姜糖9成人格有問題
其實全民造星果期我一集都冇睇,但已經不停聽到佢個名,基本上都係讚,連登又有, fb ig又有,身邊d人又講,同埋果時仲好多後生女仔鐘意佢,唔似依家個個都40-50路嬸嬸黎
做乜鳩
如果你淨係講姜濤的話
就係曲風轉左
2020最歌係《蒙著嘴》
叫做sweet boy乖仔形象

之後《Master Class》到最近《黑月》
殿定左姜濤新風格
hip hop x 現代舞 (覺得ian《夜視鏡》d step有吸收到姜濤跳舞風格)
深層次主題 主要講自身成長,用歌去表達自己內心世界同思維改變 (相信佢所講嘅「用作品說話」就係呢個意思,唔係連登仔理解嘅「用作品[成績]說話[證明自己]」)
將非主流曲風帶入主流(呢一點大部份鏡仔都有),令到一班本身聽開k歌love ballad嘅fans接受聽多d其他類型音樂
開左場好似音樂劇嘅演唱會,串連唔同嘅歌去講一個有起承轉合嘅故事
非常優秀嘅storyteller,特別係晌利用舞台講故事呢方面
連保錡都瘦到啦
根本姜逼冇藉口
我無講過點解我要應你個假設?
黃絲幾多後生啊,你話多就多?
200萬人你數過?區議會投票你數過?
講咁多無根據既廢話
你弱智定心地差
陷家剷諗起六師弟輕功水上飄
唱返Warrior未
拍埋理隊友到真係肥到隻豬咁
懷疑error肥仔個身都無佢咁漲
覺得佢食藥
建議佢好似杜汶澤咁講休息大半年
不過公司等緊隻金蛋幫自己追數
你呢啲正宗心地唔好囉
人哋係行偶像派 唔一定係要肌肉

世三肥姜值得更多
笑撚死第一張A喺後面睇到呆撚咗
陷家剷諗起六師弟輕功水上飄

你睇唔到幾多人投票,都睇到幾多人參選卦?
你睇到幾多人上庭掛?你睇到幾多人去黃店打卡卦?

你句扮黃呃黃絲咪一樣係無根據嘅廢話
咁你又係弱智定心地差呀

你知唔知點解我點解我要回應你個假設?
因為你個假設連簡單邏輯都有問題
所以我想睇下我提下你,睇下你get唔get到你有幾柒
因為佢咁嘅表現咁嘅身形同好多本來藉口多多嘅失敗者有共鳴,即係物以類聚
條肥撚,all talk, no action. 廢到無倫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞