其實mirror好慘,根本係比姜逼拖累

370 回覆
2175 Like 314 Dislike
句句都係你自己講然後塞落我度
你呢啲姜糖真係好kam
同你偶像一樣拎白卡啦
鄧stylist 辛苦 一跳舞啲肥肉點遮都遮唔住
肚腩 背 下巴 大髀呢啲位
首先紅不過羅湖呢五隻中文字我本人已經解釋多次,唔淨止講緊大陸市場宣傳
而係直接講緊出左香港就冇海外市場
唔好同我講果班移民港嬸都叫海外市場

大陸市場咁撚柒大,呢條藍絲又拜大陸lay做偶像既上海大陸仔都可以紅唔到上去
其他地方仲點會有人氣?

其次,鏡狗出道之後已經上過大陸宣傳
又開哂微博同fans交流
係爆單反送中之後先停哂大陸宣傳,留低香港扮黃扮本土
咪撚當人唔知
另外鏡嬸同Viu買微博熱搜洗到佢地個知名度上去又唔叫宣傳?

第三,有訪問就叫紅左出去?
佢地有咩作品受當地人歡迎?
鏡狗拍過咁多劇集都冇聽過佢地拎過咩馬拉獎喎
更加唔駛講票房仆直仆到甘既台灣啦
佢柯篤屎都香過人有乜計
哦~
原來姜糖會話「姜嬸都係大媽」
然後塞入你個口到嘅
定係呢樣都係我塞落你個口到?

咁其實你個口實際講左d咩?
肥仔汗好好味
佢唔扮黃既話,仲點有地方畀班PR狗吹到上網絡平台,尤其連登上面去水人支持成隊垃圾鏡呀醒目
Viu就係利用二元對立去拉客
如果佢地表面上同TVB一樣藍,仲會有咩優勢鬥贏人?
班C9係講緊50+
其實下弦同lokman 我覺得幾好
Anthony 仲幾玩得
真咩黎明fans感覺仲後生過姜嬸
成日都覺得姜嬸以前係倫伯班fans
其實呢張我覺得anal嗰頭仲撚好笑
姜嬸寧願課叱咤課世界型男榜都唔課下姜濤自家品牌
起碼買姜牌衫都叫直接袋錢入姜濤袋

老實講 頭2年拎最歌係幫到佢好多
反而想睇下今年拎最歌可以幫到姜濤有咩事業發展
暫時睇到係除左姜嬸外 街客FB ig一致留言都係恥笑多
其實上年開始廣告代言都減左好多
我係呢個po有講姜糖係大嬸我幫你奶好無
你現實有無朋友架
講咁耐… 你哋有冇支持其他成員?
想姜圖唔紅 咁你咪支持其他人
日講夜講 不如做實事
我懷疑你哋個個日日幫佢刷緊人氣/話題度
首先,其實你可以唔使解釋咁多次
因為你大可以話佢海外無市場
而唔係用「紅不過羅湖橋」呢個term
唔明點解好地地有正常中文唔講要講呢d模稜兩可嘅用字
你係咪自己攞來衰?

姜濤偶像係羅志祥(台灣人)
定係我咁講就係台獨思想可以報國安?
以我認知,「藍絲」係指2019年612鎮壓之後繼續撐警嘅人
想問姜濤幾時有撐過警?

其次,其實你都跟得幾足個喎
連鏡未紅之前去過周慧敏廣州演唱會做過一次嘉賓喎
然後你因為呢一次就講到佢地想上大陸發展?
做一次嘉賓咁叫做多宣傳?
咁你個多都真係幾多喎

第三,有訪問唔叫紅左出去
係一個訪問都冇做過唔叫多宣傳

再講,你鍾意一個歌手唔代表佢拍戲你會睇
你會唔會因為你鍾意軒公唱歌,所以走去睇佢做戲?
套戲宣傳唔掂,淨係諗住靠演員人氣包底,但又戲份又唔足喎

再者,就算台灣票房好,你都只係會話呢d都係香港人去台灣刷票房
有fans,就話其實都係香港人
冇fans,就話唔受當地人歡迎

同埋
睇死你地唔會認同嘅百大型男榜
其實課金只係會令佢肯定得到入圍,但係唔會令佢多左票
投票要做會員,但係正常你入個學會都要交左會費先有權投票選會長啦
我見你跟得咁貼
你應該唔難發現AK fan base少過Anson Lo好多
但係AK排名高AL好多
點解呢?
明顯係AK真係靚仔,所以吸到路人票
同樣,講網上投票AL唔會輸姜濤咁多
姜濤個世三係fan base + 路人票加持
我知你實接受唔到現實
但係姜濤fan base + 路人票就係多過車銀優
可能因為連登仔奀挑鬼命,所以覺得姜濤肥
但係姜濤呢個身型去到外國都只係正常身型咋
成日話人冇實力 冇睇過演唱會根本冇資格
睇連登吹奏mc嘅演唱會 悶撚到仆街
其實佢肯瘦返就有美感架啦
講到最後身型同樣問題
佢係退步最多

你講果啲大致上都比人睇到有努力
真係天生食呢行飯咩
5年前果陣係囉,而家食老本
似乎收收地皮

幾年前拖咗mirror 上去,而家慢慢咁好似想拖返佢落嚟咁
咪就係憑佢地2020年叱咤頒獎禮上嘅表現囉
咪就係憑佢地能夠令到2019後嘅香港人開心返囉
其實ViuTV根本唔使扮黃
佢只係唔撐警之嘛
你不如話,如果TVB唔撐警咪唔會輸囉
不如反問當時TVB有咩可以贏到鏡先?
周嘉洛?吳偉豪?《愛回家》?
《勁歌金曲》調到去深夜播
同四大唱片反面
星夢d歌又悶
電視台高層同星夢唱片都係自己人圍威喂

我覺得你要多謝鏡啦
唔係有鏡威脅
TVB會搞返多d唱歌比賽、搞下男團?
根本TVB就冇心搞本土音樂
你睇下ViuTV Chill CLUB頒獎禮
個獎真係浮雲來
成個show重點明顯係音樂、係唔同唱片公司歌手一齊jam歌、係搞一場好睇嘅music show
你係對音樂有熱情嘅人,都prefer Viu多過TVB啦
班人當咗支持姜肥係信仰, 所有批評都係盲反, 要不斷盲目支持鞏固佢地個圈
仲有覺得本身佢的確係拖成隊上
而家好似想拖成隊落嚟咁
咁四年黎有咩特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞