其實mirror好慘,根本係比姜逼拖累

370 回覆
2175 Like 314 Dislike
其實唔明上面D人撐姜濤係因為反Anal定真係中意姜濤
而家姜濤 Anal好對立面

我係兩邊都反 但feel到上面有人好似因為反anal就幫緊姜濤講說話咁
刷同造數咪反映數量同行動力囉
事實上件件都差
有入場睇
其實11個鏡仔唱跳都精彩
但肥姜一個永遠遮住後面三四個
唔減肥就企後面或者最側邊啦
跳舞核突唱歌難聽嗰d都費事講
一出場除左姜嬸,根本個個都係度玩電話
Tiger唱Alright係全場最感動最好睇其中一part
估佢唔到
應該咁講
薑嬸比較有錢同時又多啲人
膠嬸比較勤力刷數據但始終人力財力都差啲,所以啲大獎多數都輸俾薑逼
成個台得 193 嘅 IG follower 人數曾經有段時間超越過姜濤,果段時間其餘鏡仔人氣根本仲衰過 youtuber

由193句野爆紅到 ERROR 自肥之後果一兩個月 ERROR 係紅過 MIRROR 好多,吸咗勁多廣告

大叔的愛 AL Edan 冒起咗之後,MIRROR 先真係慢慢多人識
個頭仲有groove
自己入場睇
就係知你地班Viu狗鏡嬸覺得呢五隻字難聽同突顯到鏡狗,尤其係條大陸肥閪有幾垃圾我先會咁強調

條大陸肥閪仲有個大陸偶像叫張藝興,唔係佢偶像既話,仲會唔會演唱會上面表演大陸lay啲歌,仲用撚埋大陸lay用既胎字黎形容歌?

佢冇出聲撐警,但like藍絲鬧人廢青既留言,又唱上面所講果個出哂名既愛国愛黨兼撐警張藝興既歌俾香港人聽
連普遍K-pop fans都唔撐既大陸紅色藝人,你偶像仲走去學佢啲行為,呢度有咩藉口可以洗得甩?

佢地一出道都唔紅,當然少機會上大陸發展啦
唔係想上去搵大陸銀,成個造星一仲會唔會開宗明義面向大陸市場多過香港人?
仲未計條大陸肥閪一早已經玩緊微博抖音
呢度又想扮盲?

上面咪解釋左紅不過羅湖係乜意思囉
台灣啲宣傳夠多未,又唔見佢地去到果邊有市場?
日韓都有宣傳,果邊又有幾多人識得垃圾鏡?
鏡狗2024 world tour連台灣站都開唔到,淨係開到啲香港人移民熱門地方
唔係垃圾咁仲會係乜?

岩呀,一個人唱歌受歡迎唔代表佢拍戲會吸引到人睇
咁咪即係代表佢啲街客都唔多個囉
唔好瀨戲份啦,佢拍親啲港劇有幾多套唔係做主角?
啲Viu狗成日吹到佢好撚紅,Viu劇又多人睇
又唔見佢啲劇賣到埠?

平時吹到垃圾鏡咁紅,但吸都吸唔撚到人地TVB係海外華人市場既觀眾
唔係垃圾係乜?

佢啲戲劇海外票房收視咁低,依家討論係咪香港人睇都冇意義啦
但班薑嬸的確專登飛去台灣撐場
即係已經有一定票房成績係關呢班香港人事

話左你地班鏡嬸無知兼腦殘,冇野可以打飛機就拎百大型男呢啲課金榜黎J
見到最尾果段都知唔駛駁,連個榜點玩法都未搞清楚
睇到啲開國功臣論都幾好笑
即係一間公司嘅老屎忽曾經都對公司貢獻好大
但老屎忽而家咩都唔撚想做仲成日搞破壞都唔應該覺得佢係拖累緊公司
仲要不斷幫佢拎返以前嘅戰績打飛機多謝佢先係啱

真係痴撚線
對,俾2000-3000 入叱咤都覺得貴
1. Mirror的因姜濤而彈起
2. 瘦濤初初係唔差 但零進步係真嘅 變埋肥濤搞唔掂
3. 姜糖好多都好乞人憎 但唔係姜濤控制到
4. 好多人心地極差 想逼到當事人跳樓死先罷休咁款 唔係唔俾你批評 但情緒發洩多過建樹嘅
5. Viu應該重點關心姜濤身心情況
6. 香港人要學識多啲欣賞同支持 但前提係mirror要俾人睇到係有心去做
班痴線fans完全唔覺你口中所講嘅問題係問題就係鍾意佢肥,扮cute,懶可愛,郁兩下已經當係跳舞呢啲咪愛囉
姐係你覺得你女友/男友/老婆/老公係全世界最靚嗰個一樣,即使唔係,都要死撐啦
可能真係欣賞孝順,佢有時間就同屋企人去旅行,又出錢又出力,撐起頭家掛
你吹佢唔脹,姜糖真係多、有錢、忠實
隨時mirrors 有一部分係靠佢撐住

不過吹佢唔脹還吹佢唔脹,佢作為藝人要對自己有要求,佢有好多嘢要train up
無論身型、唱功、講嘢技巧等等
衰d 講佢而家出道唔係好耐已經係度食老本(個班盲撐姜糖)
當年全民造星冇乜人睇
點會個個識佢咁誇張
有好多viu pr就真
呢個係我記憶中事實
上面啲人講到全民造星好多人睇根本係改寫歷史

8萬幾票選佢做我最討厭
但係姜嬸淨係識得攞住幾千票打飛機
條肥撚街客緣已經差咗好多係事實
大家都睇到佢冇料扮4條
冇進步又唔接受批評仲要公審人
TIGER 呢?
你估條肥撚就冇刷數據咩
咪又係一樣係刷+靠PR做個假象出嚟
Anal幾次贏佢投票攞男歌手獎啦
所以班姜嬸傾家盪產年尾叱咤都要入場贏唱票
死都要贏去話你地知肥撚仲係最紅
仲未計佢地走後門易攞到入場券
真? 今年叱咤4子唱live 表現邊個得邊個唔得個個有耳聽。 無可否認4子最穩係姜。
katch個姜糖老細真係最大功勞
肥薑攞撚晒免死金牌咁
次次出事潛一排水就冇事
有PR+公司+姜嬸幫佢善後
公審單嘢直情冇媒體講佢出過嗰個story
次次表演只要冇發癲就瘋狂洗「狀態大勇」
冇撚瘦過就話佢「重回顛峰」
笑撚死人
肥薑後台硬過地核
12個入面最撚廢就係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞