大家細個果陣lur阿爸阿媽買過最難忘嘅嘢係乜?

487 回覆
2910 Like 29 Dislike
Gameboy
同樓主一樣
老豆買左張好大張飛行旗地墊,有好大粒骰
果陣冬天同屋企人食完飯一家四口坐係地墊度玩得好開心
到依家結左婚都好懷念以前同屋企人玩飛行旗既日子
無錢買真野
買街邊d 翻版
已犯國安
細個想買咩老母第一句都會屌咗先
lur都冇用,實俾佢屌
而家佢老咗,佢要用咩錢要買咩啋佢都on9
他媽哥池
Barbie

細個睇超人高斯好中意呢啲戰機,呀媽話考到頭十先買,結果考到真係去吉之島買咗,我仲記得係100蚊架:

細個屋企都叫有d 錢基本上好多玩具出句聲就有
印象中好似有幾十架hot wheels車仔
不過呢隻seed d 係老豆同我講考全班第五先買俾我
最後好死唔死又真係俾我考到,而呢隻game 我起碼玩左5年
眨吓眼原來已經係17年既事
爸爸可否不要老
咩艱難時光?破產個啲?
買GBA SP、psp
洛克人資料傳輸機
宜家啲野太所謂「理所當然 」宜家呢代只係得比較

無以前得來不易既mode

宜家係打機課金mode
Cso 狂戰巨斧
Gameboy
好似係隻有半個細路咁高嘅徽章戰士馬達比機械人
有冇人知我講邊隻

水草球
從冇成功lur 到任何嘢
話考到全班頭三名有gameboy
結果考到班頭三名又話係全級頭三名 gaslight 我
經過呢一次之後開始hea 讀
佢點打點逼我都冇用
之後係自己儲lunch錢同利是錢自己買
死傻閪lur sugar daddy買?
電腦?
全級第一都冇得玩
玩一次應該唔算貴姐
真係因為係得呢樣嘢開心先咁記住
如果有錢嘅話做咩都開心根本記唔晒
印象馮lur老母都唔會理我所以冇乜點lur嘢

但嗰陣有同學有roller鞋自己都好想要
所以去親玩具反斗城都會叫佢買
過咗幾次佢就set咗玩具卷俾我
話考第一名1000蚊任揀第二名500第三名300
最後我考咗第二名滿心歡喜諗住可以揀埋其他玩具
結果老母淨係買咗roller鞋(二百蚊)俾我
仲要踩咗2 3次仆街就冇再踩過

不過後尾大個少少知道老母幫老豆還債根本冇咁多錢買多餘嘢
數碼暴龍隻暴龍獸硬膠公仔。

lur左成個月終於買到之後佢話個頭果三隻角太危險驚篤到眼佢同我剪哂佢
唔要假9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞