大家細個果陣lur阿爸阿媽買過最難忘嘅嘢係乜?

487 回覆
2910 Like 29 Dislike
gbc
無lur到買,當時都唔知乜嚟
仲玩緊家姐部gnome
有日出街食完飯老母帶咗我去機舖直接買咗部gbc透明紫,開心到仆街
跟住幾個月後唔知係邊到唔見咗,喊撚到傻
細個lur 阿媽買完1號機再lur 埋佢買變身器,呢幾隻飛機真心足料
老豆老母冇知識
有冇上網電腦自己查資料差好遠
因為佢地比唔到正確訊息你咩都要靠自己
講緊1mb 10mb上網叫好快
仲用緊nokia sony ericsson的年代
你唔叻讀書都好起碼唔會日日出街鳩HEA先
CS信長AOC
淨係話準買一部。揀左藍色果部,一世人遺憾,無儲齊過
大個之後關係點?
spy family
唔叫好 亦唔叫差
一星期見一次

大個後覺得我老母係有d 情緒問題
果陣可能佢係覺得帶我整牙已經好貴,唔想再哂錢買玩具,但唔識解釋同表達先明刀明槍反口

我以呢單野警惕自己,應承左自己小朋友既野,一定要做到,因為真係會記一世

而家炒到5-6千蚊.
細個真係唔識貨
呢D 經歷真係記一世
冇乜點lur過,細個已經知屋企唔係特別有錢,嗰陣行過玩具舖好多時都只可以睇下玩具,直到初中同老豆講好想要部PS4居然直接就買咗俾我
同你差唔多時期,我自己搵到part time錢都唔畀買,
原因係屋企冇位擺
好彩我兩老雖然窮,但從來冇呃我,只係叫我兩兄妹自己搵錢買
我老母唔係唔錫我
不過我覺得係用錯方法
記得有年我生日佢無喇喇送禮物俾我( 不嬲得過年有利是 , 其他咩日子咩節日都唔會送野)
我滿心喜歡打開份禮物
點知係隻勁撚柒既鋼表
佢仲問我鍾唔鍾意,又叮囑我平日要記得守時
我唯有話鍾意同答知
印象中好似無lur過買野,

小學二年級左右老豆送咗部gameboy之後都係玩pkm 牧場物語之類。同埋每隻game起碼玩成年幾兩年

中學開始玩屋企部電腦
老老實實睇到呢個經歷好sad,諗起自己細個係咁叫屋企買玩具覺得好不孝。
無話SAD 唔 SAD 既
好似我老婆咁,佢由細到大唔洗睇價錢食飯買野,到而家大左咪會唔識慳錢
上一輩相對見識和學識,用錯方法唔出奇,我都差啲走歪路,好彩返part time見到正常人,先跟佢哋學做正常人
到你有錢到無敵再下結論
安妮亞
激鬥戰車!

細個叫媽咪買,佢開條件,

要考試定默書90分以上4次定4科以上,

咁我好努力溫,咁岩吉之島又特價!

有左隻彩透版既超速飛龍,

開心左好耐
game boy

同意樓主所講

有錢(申:銀行7位數)買唔返童年果種喜悅

而家諗返細個父母養幾個兄弟姊妹 又要供樓 仲要係打牛工,我要求買玩具佢地都有壓力
而家唔再俾自己嘅小朋友Lur買玩具、要咩直接買
唔開心嘅童年要一生嘅時間去彌補
電子寵物
記得係養外星人,喺荃灣lur左兩三個鐘頭
唐三藏式咁不停吟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞