大家細個果陣lur阿爸阿媽買過最難忘嘅嘢係乜?

487 回覆
2910 Like 29 Dislike
M Duck 背囊,Boy London手錶,Dr Martens 皮鞋
成廿幾年前嘅事
再加上細個仲未有錢銀觀念
真係唔太記得了
淨係記得對鞋好似有舊圓圓地嘅野
後記:
大個左屋企情況好d
自己財政都叫幾好
但阿媽總係成日塞錢俾我洗
2000萬嘅樓
哦,屌

係唔係唔洗綁鞋帶個對?
NDS 一直放左係屋企珍藏
仲記得係平啲既水貨版
而家回想起個陣屋企窮得呀媽辛苦搵錢養起成頭家
而且自己細個讀書又唔算叻,呀媽都肯咬住牙根死慳死抵買部當時都成千銀既nds,講真我而家都未必捨得買部成千蚊既遊戲機比細路日打夜打
呀媽真係好錫我
個時行工展會買個d 遙控越野四驅車
諗番都on9
玩左幾次就爛爛地 放埋一邊

Gameboy+金銀版就第2個親戚 送比我所以唔洗lur

光之美少女變身器
印象好深 喺玩具反斗城唔肯走

不過好似係去補習社見人有我又想有
其實冇睇過光之美少女
最後玩兩玩就掉埋一邊
Lur 完直接比老豆老母打
我都有呢個飛行棋
多謝樓主帶返屋企人既回憶俾我
要求買美孚新村,但死都唔出去外國讀書
細個仲識開心
大個左用好多錢都買唔返果種感覺
Rich
講真
個d咩考得好買呢樣個樣一個操作失誤話冇錢喎/唔記得喎
個細路真係對父母失去哂信心
你父母會買真係好父母
咁搞野
Me2,所以我從來唔會lur 玩具,因為一定無得買,有得睇電視已經好好
細個 個陣俾左個 四眼淫賤女sal氹左叫老豆 買有線電視plan結果由睇兒童台變左睇AV
無 所以買兩隻都好快停左用唔到落去
唔知係無電定係真係壞鳩左
果陣時唔係lur買野
係lur去玩果d濕鳩樂園儲飛換野
每次玩廿蚊廿個幣
每次我都揀個燈好快係咁轉,要啱啱好到中間拍中就中jackpot果部機,因為佢個jackpot最低都有500張飛
而我唔知點解細個全神貫注就會拍中
有幾次連中jackpot,係咁噴飛噴到職員唔比我玩
中左好多次獎最尾幫老母換左個多士爐

後尾佢地就改到部野中唔到jackpot
之後就無再玩過
細個都有lur ,之後佢哋話寧願買隻正正常常戴得有牌子既錶俾我。 而家諗返父母都算幾錫我
搖搖真係害人不淺
根本唔應該係小朋友玩具
而加好平
Carousell search過都係$100左右
果時 Pokemon 紅黃青綠撈埋其他 game 一餅帶成百鳩幾隻 game,我玩開青版,一唔小心開錯其他 game 再 save 錯,就會自動洗咗本身青版嘅 save,好濕鳩
NDS
老母去黃金
個時同PSP百零蚊
最後lur 咗返黎
好後悔反正lur 得成 點解唔揀PSP
搞到細個冇經歷過god of war MH GVG
係度玩埋啲太鼓啊 Pokémon白金 星之卡比 Mario kart呢啲驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞