大家細個果陣lur阿爸阿媽買過最難忘嘅嘢係乜?

487 回覆
2910 Like 29 Dislike
小學個陣好鍾意去公共圖書館
但每張圖書證只可以借5本書
有日間圖書館臨close先見到自己鍾意睇個本書嘅最新續集
諗住問阿媽拎證借書 佢唔肯比我 話張證借夠5本
問佢可唔可以返屋企拎其中一本返嚟還再借本新嘅 佢又唔肯明明行返屋企只係5分鐘路程
最後喊住比佢拉出圖書館第二日再去已經比人借咗本續集
百獸王
小六時買咗部6千幾蚊既P4 電腦
我細個知屋企窮,都無lur過老母買貴嘢,買啲街市老翻玩具都心足。

大個咗有收入,要補返自己個童年係咁買玩具。而家figure、LEGO、高達模型,積到成房都係
數碼暴龍機
次次經過玩具鋪都要入去望下

下次查下字典先買或者睇個盒後面
火花鐵
買完去公園屌打所有𡃁仔既陀螺
有幾個既陀螺原地爆開
部分零件搵唔返喺度喊
雷帝千生大將軍
超級任天堂
個陣同學們話玩邊隻邊隻game好玩但係家人唔比我買
就諗住拎存落佢地度d錢去買,結果都係唔比
剛好大病一場老母應承左打完針比我買
打完針之後居然反口話唔可以買

個陣小學得十幾歲都搞到我差少少就跳左樓
雖然後來發爛渣之後都有買返部機比我
自此之後就開始唔信任何人
性格心態扭曲左改變唔返轉頭
之後都有幾次想一了百了但係有人間接救左自己
而家後悔緊當時做咩冇跳到
每次諗起/ 講起呢啲回憶都會眼濕濕,
都會提自己曾經係小朋友, 比屋企人錫過 :0(

Gundam - 1980年出嘅時候 lur 阿爸買我到而家都仲砌緊啱啱砌咗個PG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞