大家細個果陣lur阿爸阿媽買過最難忘嘅嘢係乜?

487 回覆
2910 Like 29 Dislike
細個屋企好撚窮,好記得小學有個有錢同學借咗部Gameboy Advance俾我玩一星期,嗰陣好開心,日日放學翻屋企都打。之後好快過咗一星期就要還翻俾同學,嗰陣好唔開心食唔安坐唔落咁。之後我老豆見我咁想要,就帶咗我去買,仲要買咗部Gameboy SP,係勁過同靚仔過Advance嘅SP無記錯都成五六舊水一部。嗰陣開心到仆街,日日攬住部機瞓教。仲記得應承咗老豆話要考全班頭三俾佢,最後都考咗全班第一翻嚟

今時今日部Gameboy SP仲係到,雖然已經封曬塵開唔到機,但我呢一世都唔會掉。老豆我愛你
我都有普通龍騎個件,仲有條腰帶
個陣6舊幾水
Pump fury高達色
英漢字典
我都係係咁偷返自己啲利是錢

俾佢打到仆街全身傷口

夏天著外套返學

我知唔啱但d 利是錢suppose 係我
我絕對明白佢地都係補返自己出條數,但咁就咪撚叫我去𢭃啦
日頭睇兒童台 睇睇下變左夜晚睇………………
買ONLINE GAME 古龍 幽靈山莊98蚊 包 lur左好耐先肯買
無lur過因為知屋企無錢買,果時同學仔有gba advance/psp。我都無同老豆講我想玩,玩同學仔果部已經好開心

係小學果時,每年我生日,老豆都帶我買數碼暴龍機,已經好開心
細個行過琴行
見到本福音戰士既書
Lur 左好耐眼淚都標埋
返到到去打開琴譜黎
比我老頭屌「講左唔係漫畫啦!又唔信
一換game就無save
咁貴架咩😯我仲以為二舊水搞掂添😂,腰帶得騎士,老虎個個,暗黑龍騎,王蛇同鐵兵。諗反起我父母都真係好錫我,感覺想要既嘢就有,好感激佢哋俾我美好童年
買過
你好似冇成長過
ps5
細個lur呀媽買數碼暴龍機
佢話等我生日當生日禮物送比我
到我生日嗰陣已經無得買

第二單係我話想要PSP講左好耐,最後佢買左NDS
印象最深刻係自己一次on9
小學果陣去玩具反斗城玩,試玩完一對display roller 鞋之後扭計要買,扭左好耐爸媽終於肯買,之後原來display果對已經無貨,職員拎對新既出黎,不過唔同樣,理論上玩落無咩分別既

但我堅持淨係要display果個款,寧願要對display(比人玩到殘晒花晒)都唔要新果對,職員都叫我買新,但可能死要面同埋試玩過,我唔肯轉,結果正價買對舊爛鞋返去玩真係好on9
細細個求嫲嫲帶我去買Gameboy 果D卡帶,
之後見到個公仔係SD高達諗都唔諗買左,
之後玩落去仆街feel到中伏,
係越南大戰式玩法既闖關game。(無高達)
但唔想嫲嫲唔開心,
所以日玩夜玩到通關為止。
係一個好難忘既經歷,
自此之後買game都會驗一驗貨先。
細個冇咩錢使
老豆1個人做嘢養4大長老+幾件化骨龍
都係落街玩
大個咗先發覺老豆好撚勁
高智能方程式主角部車

扭左好耐先肯買 跟住仲要搵左好多地方先有

一開始以為係四驅車咁自己砌 買到返黎原來只係拉後向前

不過都開心到爆
Nerf gun 仲要係勁大枝嗰種,而家諗返好彩冇買
仲有一次係去買玩具,
果排興洛克人exe果D機,
(插卡同有條野可以貼住鐵)
想叫嫲嫲買返部,
最好嫲嫲講左句:嫲嫲無錢即刻勁心酸。
最後買左部閃電高達都好開心。
自此之後都無點求屋企人買玩具。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞