2024 我真係喊左出黎 我有d頂唔住

569 回覆
3442 Like 65 Dislike
take care bro
30歲冇咗個腎就一世 唔好情緒勒索

你岩,我們最後一代了
比著我係呀媽生完我出黎個仔日後上連登開post背住我喊既話 ,我會選擇唔生。
唔好亂嚟
你咁樣第時你一定入老人院
推比樓豬睇
理性黎講應該順應自然法則
感性黎講就賠上你嘅人生都要續多幾年命
唔駛諗太遠,未醫好個 cancer 之前,醫生都唔會考慮腎移植
有需要就喊出黎
你應該一直頂住好辛苦嗱
你要好好照顧自己,先可以照顧媽媽
醫生野就交返比醫生
諗唔到咁多
返而多珍惜與媽媽相處的時間
God bless
Take care. Hope everything will be alright
如果我係你老母多數唔會要你個腎, 你問左佢先再諗...
講得好
NoMoreTear 幾時叫你老母出嚟俾我屌兩屌?
無理由後生捐比個老既
搵多個醫生check 下,攞個second opinion
中學畢業未
我同你情況差唔多
不過出事既係我呀爸
但醫生唔建議我呀爸做任何手術
連洗血洗肚都唔建議 覺得幫助唔大

我覺得你應該問左醫生專業意見 了解多啲佢情況做到d咩
就算你肯捐 幫助都未必大 自己唔好亂左陣腳諗太多先

經濟許可就搵個私家專科睇下
聽多個意見 同睇下手術以外仲有咩做到
公家有時好垃圾
加油!
問下chatgpt
巴打,祝福你。

但我真係唔建議,你人生仲有好長。

對你日後生活既影響好大,活動能力,其他衍生既身體問題等等。

你日後都會成家立室。影響好長遠,要慎重考慮
捐腎呢下真係要諗清楚,當你捐完你老母可以多廿年命,但你就少一個腎過餘生,先唔講有手術後遺症或者你身體頂唔頂到,正常父母都應該唔會俾自己仔女捐器官俾自己

用你餘生既身體健康風險黎換取可以父母多幾年命,你捐或不捐都無人可以話你乜野,但我覺得有時人就係要自私d,去避免更多既不幸降臨
有時見到d仆街既心寒留言,都會諗其實有d人佢既父母未必對佢太好所以會有點解要照顧父母既想法,因為佢地唔明有父母由細呵護備至真心愛佢每一天的感覺
屌你
正常應該之後都可以腹膜透析?
緊係捐啦 老母得一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞