2024 我真係喊左出黎 我有d頂唔住

569 回覆
3442 Like 65 Dislike
呢d思维
Ching係支那人?
你都識講每人係獨立個體

人地孝順關你撚事咩
支那人思維
平時連登口吻 exactly 係咁
係真係唔係好老
但67歲唔係個個都係精精神神
大家想像中可能係D明星 67都似40even 30
但我識有D人 67 個樣97咁
所以人人唔同 最緊要聽醫生意見

最好問多1/2個醫生意見
開刀情況還好
要電同化療仲嚴重

同埋心境好緊要
唔好聽人話戒口
最緊要養好身體
65-75歲 5年存活期>50%
平均有5-8年命
香港規定一定係洗肚先 所以洗肚費用全部政府包 係要俾少少雜費錢同洗肚水嘅運費 大概二百蚊個月
如果唔想洗肚去洗血 就要自己出private 洗
~$2000/session, at least 8 sessions/month
當然如果你唔適合洗肚要洗血就政府包 只係俾$120一次
定係你好後生嗰陣, 父母已經走晒?

我識有人未夠四十, 父母已經升晒天, 表面睇佢係幾自由自在, 開唔開心就佢自己先知
兩個腎切晒好大件事
捐腎亦都唔係話捐就捐到
睇多個醫生攞多個second opinion都係好事
祝福樓主同阿媽
有時長命唔一定係件好事
不如你比個腎出來
睇下岩唔岩
好似你咁住老母公屋想佢快啲死獨佔
樓主個case喎 你叫精算保險個啲計比你啦
講真我係佢老母 寧願等死算
自己都67歲 已經唔係享受到人生既年紀
個仔捐完腎比我 長遠會影響到佢身體健康
佢先33歲 人生仲有排玩
我接收完佢個腎 可能都只係玩多三五七年
果三五七年仲要唔係健康有活力咁玩
有意思咩
1.洗肚 唔知 二個腎無有無得洗肚
2.醫院洗血
3.租部機返去洗
4.換腎
問醫生啦,換腎你估禁個制就搞掂?手術風險?成功機會?錢夠唔夠?後遺症?
Ching 加油
腎就兩個,老母就一個
自己諗
所以我唔會對住佢咁講, 因為唔知佢愛佢兩老程度有幾高
收到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞