2024 我真係喊左出黎 我有d頂唔住

569 回覆
3442 Like 65 Dislike
你呀媽唔會想你捐
真 我撐你
件事冇對與錯 佢有佢既人生 你有你既人生
無論你最後決定係點都好 將來唔好怨自己所揀既選擇
咁又未必得5年嘅..
又d人可以用到好耐, 但都要睇年記..
撐住呀巴打
理性我覺得 佰母仲有無咩隱疾
腫瘤既細胞有無擴散
再決定捐唔捐較好 因為你仲長路漫漫

咁講雖然好冷血

但唔想你過左幾年單腎唔得啦 而要捱幾十年既洗腎or 其他覆診換血之苦
認真答你 假設你個腎適合 喺呢啲情況一個正常老母唔會想個仔捐俾佢 始終做啊媽嘅都係想個仔健健康康咁行落去 更何況巴打你仲要好長嘅路要行 冇人知手術風險有幾高 如果手術之後你有咩冬瓜豆腐你啊媽仲撚擔心 萬一再嚴重啲你行先過佢 你老母發仔瘟我寫包單你啊媽真係跟埋走都似 所以巴打你問吓私家醫生意見 三思而後行 希望伯母可以快啲好返
同樓主都係單親屋企大
感受到個種難頂
早幾年老媽子生cancer 都係覺得世界末日

頂住巴打
問一醫生先
如果係cancer
唔排除有擴散風險
到時你腎又捐左人又救唔到
加油樓主
洗血個費用長計追到部機既價錢
一係就邊洗邊諗黑市交易, 但都係另一種搵命摶
問清楚醫生
唔好比自己後悔
樓主加油
樓主加返句 「因為咁移唔到民」你個正負評就可以倒轉
你如果真係想捐問左你阿媽肯唔肯要先
加油撐住呀!
樓主,我都覺得你好辛苦⋯⋯
我冇乜意見比到你
因為我未經歷過,比意見真係9up
但係自己發覺當面前有大大困難時
做法就是慢慢拆解,你只是一個人,不是聖人
所以慢慢做一些你可以做嘅嘢,有D嘢你係做唔到就做唔到不能逼自己。
救到老母,叫我死我都肯
真 個個叫人捐 比佢地自己咪又係縮 係到道德高地
係,如果我有事,我寧願死左去,都唔想累左仔女
如果真係cancer有機已經擴散 就算你捐腎 到可能冇用 睇多2個醫生 聽下意見再決定 希望你地平安
咪撚害人啦
咁你係咪會一退休即刻去跳樓嗰種
聽多兩個醫生意見,呢d 錢係要洗,唔慳得
搵d 名醫
問多幾個醫生先啦
我覺得比到錢就比,比唔到,政府醫院都唔support, 真係唔好諗。
千祈唔好諗住走去借錢,長期病,借錢會變成死局。
基本衣食住行,你自己都要搞掂,唔好諗住將交租既錢都比咗醫院,然後自己瞓街,跟住人生仲慘,根本就唔係活路。
反而同亞媽相處多些好過,心靈上快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞