[BL] 236回召集腐男腐女 二O二四繼續人人有書讀!

909 回覆
3 Like 1 Dislike
都算腐(暫時)
主角轉學遇返細個相識嘅男二,男二好興奮但主角唔想同佢相認,跟住男二開始纏上主角
跟住睇最新個集原來男二一直keep住個刻住佢同主角名嘅印章,同埋已經有爭仔情節
無人能敵
因為套嘢冇代理所以見係啲人自己譯
竟然 但魯魯修嗰期係咪好紅
佢(定係Gundam 00)好似係我入坑作
冇佢魯魯修啲計劃會smooth好多
最後好似仲畀條煩膠做咗起義英雄
我見佢啲角色幾吸引
聲優難得係好多大前輩級
你指入腐坑?
魯魯修嗰期係好紅, 人人都講
我同事見我都係腐, 都直接同我講左好多魯魯修
diu有新動畫 完全唔知
重製定係新劇情

第一次睇嗰陣仲細,仲未識食CP
淨係覺得朱雀阻頭阻勢
新劇情呀 連主角都新

其實我未睇過魯魯修, 講親啲人都O晒嘴
竟然 但魯魯修嗰期係咪好紅
佢(定係Gundam 00)好似係我入坑作
你指入腐坑?
魯魯修嗰期係好紅, 人人都講
我同事見我都係腐, 都直接同我講左好多魯魯修
作者:次見やをら同bov係同一個人吧?
https://youtu.be/2gjWlFOlTQU
只係入普通動畫坑
入腐係好多年之後嘅事

你啲同事會同你分享咁正
我都好想現實有人分享,但勁摺完全唔敢畀人知我腐
喺reddit睇到有人討論10 Count製作腰斬嘅事
有堆人spin到去日本恐同先搞到咁

現實法規&社會風氣可能保守
但日本BL真人劇幾乎年年有,30歲童貞先係今季新番
到10 Count先突然恐同?
呢套我覺得追得過(雖然睇咗兩集都唔太get到個主線想請咩)
我見都好多新人聲優擔當(定係我唔熟)
內海負責+排少班底負責故事應該唔會難睇嘅
絲打幼齒?
我幼稚園已經睇動畫同買漫畫
都唔使刻意講自己腐,大家女仔嘅話知大家有睇咩作品傾傾下就會知
好難撞倒人同我一樣cp, 通常都逆
點會諗倒關恐同事又唔係支那
我click咗幾個角色都係啲聽過好耐嘅名
呢套係咪冇原作
原創番嚟
事前都冇好清楚講個故事係講啲乜,淨係知講一堆不良少年
佐々木望, 山口勝平, 鈴木千尋
一啲都唔幼

幼稚園就開始買漫畫好犀利
我對嗰段時期一啲印象都冇
小學放學會等睇翡翠台卡通片算唔算入坑

同同事冇交流,更加唔好講搵同好
最近現實有機會同人交流吓追開邊套腐漫,結果佢追開有我雷點嗰啲
一開始都係買蠟筆小新呢類
未到"入坑"? 小朋友睇動畫好普通啫, 唔睇動畫可以睇咩
你有咩雷點? 我都唔少雷點
唔睇動畫梗係做練習

啱啱碌fb見到呢套無限滑板好似幾腐
有冇人睇過
緊係有啦
基本上有3對
呢張圖係即將出嘅ova 講呢兩個角色讀書時期(過去)
第一集就基味濃(不過只係睇咗頭兩集
成日見到呢套嘅同人,大部分都係呢兩個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞