[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (128)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
連登仔介意,始終呢度啲人某啲方面好保守
于狗一腳飛機射咗去界限街
又幾sweet
恭喜
嗰班on9 無視就得啦 佢哋根本唔識尊重愛
希望垃垃唔好撚我最後幾分鐘先出歐沖
https://youtu.be/Uk9aAC1yfeA?si=ZSqPLRnC-vfG7GhI
唔只連登啦,不過有啲傻鳩會覺得百合冇問題,因為有得俾佢哋打J
新一年繼續We Are Hong Kong
理文 vs 傑志
3.75 4.75 1.57
+1 1.83 1.98
3.75球 1.83 1.98
3.75 財自了
理文 vs 傑志
3.75 4.75 1.57
+1 1.83 1.98
3.75球 1.83 1.98
3.75 財自了

不如開盤深水埗球王有冇得出?
尋日問咗牙em, 佢話em彬今日齋坐
連登仔係介意所有佢無得屌嘅女人
今晚會唔會有機會有live
理文4強淘汰標準流浪,代價是多位球員傷出,主教練曾昭達透露基華尼頓、余沛康及顏樂楓傷勢均不算嚴重,不過被踢到頭部的羅焯熙,是役很大機會倦勤。兩軍今季第4度交手,「達Sir」認為傑志外援人數較多,相比下理文較為輸蝕。與冠軍只是一步之差,賽前他先為球隊減壓:「『聯賽會盃』更主要嘅目的係畀球員保持狀態,同為聯賽會增添收入,攞冠軍與否係後話,但球隊當然會盡力爭取表現。」

上賽季尾經歷手術後的袁皓俊,復操後一直努力重拾比賽狀態,來到2023年尾才迎來今季首次上陣機會,於4強戰為理文把關,對此他謂會珍而重之:「知道機會可能只有一次,所以珍惜每次機會之餘都想享受係場上嘅時刻,對我自己有所交代。」袁皓俊認為今場形勢均等,在雙方各有港隊成員缺陣情況下,正好給其他球員去展現自己的能力。

傑志上場5比0大勝東方入決賽,是役更有借將顏卓彬從深水埗短暫回歸,「彬仔」對重披「藍鳥」球衣感興奮,希望可以趁機證明自己,並幫助球隊奪冠:「好掛住同舊隊友一齊並肩作戰,有冇得踢就順其自然,但都想喺一場大戰有好表現,將呢半季學到嘅嘢帶番去傑志。」

艾里奧、周緣德兩名中堅正隨港隊赴海外集訓,令羅拔圖(Beto)上場需移入中路,這位守將發揮不俗更助球隊保持不失,他承認這位置有點挑戰性,但自己會全力以赴。今場再遇老對手理文,Beto表示十分期待:「理文一定唔易應付,但無論對手出咩人,派幾多名外援,最重要係我哋發揮出自身最佳水準,今場波關乎冠軍,一定會全力以赴。」

【預計兩隊正選陣容】

理文
門將:88.袁皓俊
後衞:19.余沛康 32.杜度 14.荷西安祖 4.立花稜也
中場:10.亞哥斯達 33.迪高 26.黃俊皓
前鋒:20.保連奴 9.安尼亞 91.基華尼頓

傑志
門將:1.王振鵬
後衞:28.鄭展龍 15.羅拔圖 26.羅素 77.費蘭度
中場:17.米基爾 4.查理史葛 10.基爾頓
前鋒:89.恩查 27.迪美路夫 7.明加索夫

原文網址:香港超級聯賽會盃 理文傑志火力全開爭冠軍 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20231231/mobile/bkn-20231231201026696-1231_00882_001.html
「達Sir」認為傑志外援人數較多,相比下理文較為輸蝕。快撚啲躝啦達狗
好心自己隊波咁多鬼就收嗲啦
佢哋唔識任何尊重,完
兩條女一齊左,即刻有兩個佢哋冇得屌,咁點唔介意
出年規定用全華班啦不如
就咁數個預計正選都有8個非華人樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞