[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (128)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

面對舊主取得入球的劉學銘,打破超過兩年入球荒,他就對再取得入球感高興:「今場因為有隊友受傷,所以踢前一格,我本身都好有射門欲,有機會就起腳,用入波為2023年作結係好好。」惟「學銘」承認未能為球隊全取3分,是美中不足。

倒戈面對港會的南區前鋒李小恆,也斬獲加盟球隊後的處子球,賽後他承認入波有助提升信心:「我等咗呢球入波好耐,除夕喺港會場對住港會入波,令成件事更加特別,今季嚟到南區,踢法更講求控球在腳,要融入職業球隊係唔容易,一度令自己失去信心,今日可以踢足90分鐘感覺好好。」

賽馬會菁英盃 冠忠南區2比2逼和港會
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20231231/bkn-20231231165631195-1231_00882_001.html
落棺sir一天只做兩件事
1.反卡丹佳
2.po gif圖
每日任務(2/2)
拍過幾多次拖?
數之不盡啦
齋計呢個po都已經咁多襟兄弟
唔同膚色呢兩個
有無平波衫? 泰國(唔係泰版)好似係唔貴
最尾個張睇幾次都係覺得好型
想問聽日賽制係唔係常規時間打和就直接十二碼?
日頭唔好講人
一講就上咗D100訪問
唔係足總搞
可能網上無章則
頭場三點尾場五點半
可能真係踢12碼就完
【賽後訪問 - 主教練楊正光】

「一場非常艱難的比賽,因為場地及對手的踢法,所以作客港會從來不易應付,而今場亦起用了很多的年青球員,但大家的表現及戰果都是接受。美中不足是下半場早段不太集中,踢不出本身球隊的節奏而一直受壓,被對手反超前後,大家才再次提起信心,最終追和都是一個合格的戰果。此外對於一眾年青球員的表現,我非常滿意。容昊雖不是經常上陣,然而他與基斯在中場產生很好的作用,心理上亦做得很好。另外,陳潤潼越踢越好,最開心就是李小恆取得加盟後首個入球兼且證明得到他的能力。」

#kcsouthern #omsystem #omsystemhk #om1 #jcsaplingcup
諗乜鳩
隊東方u18又比人炒架啦
聽講黎緊港隊好似會轉ucan 到時應該都平
飽。
Nike放棄香港?
姚明聽日要唔要停賽呢?
應該都要
唔撚係啩
轉puma都好過呢啲牌子啦
「香港聯合軍」打氣團聚集區域(我們會在開賽前1-2小時入場)

UAE vs HKG
2024/1/14 1730 Khalifa International Stadium Block 319

HKG vs IRI
2024/1/19 2030 Khalifa International Stadium Block 302

HKG vs PLE
2024/1/23 1800 Abdullah bin Khalifa Stadium Block 20
https://www.instagram.com/p/C1hDIr2S4tu/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞