[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (128)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
在內地踢波的最大得著,是踢得差的時候,不但會遭隊友排斥,隊友更會面斥不雅。

職業足球就真係咁
你踢得差輸波間接影響咗人哋比大會揀上嘅機會
難聽啲講即係阻住人搵食
咁我認錯人
咁細個就keep 住傷hamstring
睇黎要減下肌肉減少負擔,變Reece James 就唔好
聽日踢波今日都唔知幾點開波
猶戴,好!
夜晚九點半
正在阿聯酋阿布札比集訓,以備戰「亞洲盃」決賽周的香港男子足球代表隊,元旦日(1日)將出戰國際A級友誼賽,面對世界排名79位的中國隊。主教練莊恩安達臣賽前提到陣中兩名射手安永佳、史提芬彭利拿狀態出色,又指今場賽果並非最重要,反而盼球隊展示出訓練成果。(下周一晚上9時30分閉門作賽)

港隊上周三出發前往阿聯酋作海外集訓,經過連日多課操練,下周一將會與中國隊閉門「拍跳」。主教練莊恩安達臣賽前受訪時指,部分球員因時差關係,狀態未完全恢復,惟他卻對陣中兩名前鋒讚不絕口:「安永佳喺訓練時狀態出色,令我留下唔錯印象。史提芬彭利拿表現都唔錯,我幾鍾意佢嘅踢法,但仲要啲時間磨合。」除此之外,安帥透露中場黃威尚未復操,連同受輕傷的米高,今場或齊齊缺陣。

中國隊早港隊約一個多星期抵達阿聯酋,並已進行了兩場友賽,安帥直言中國聯賽早已完季,令代表隊可提早集訓,但相信對手不會因此佔太大優勢,同時他又強調賽果並不重要:「我哋之前喺香港都有集訓,見到中國隊啱啱對阿曼都輸2比0,大家狀態應該唔會差好遠。不過我唔會太著重比數,只希望球員可以演練好戰術,展視出訓練成果。」
(下周一晚上9時30分閉門作賽)

可以睇完聯賽會盃返屋企專心ff比賽場面
另外兩場呢
屌到佢賓周移位。
有個傻鳩深水埗fans輸五球都走去u23 facebook挑機
要睇姜b掃獎
Marcus上季都叫救左紙蛇一陣
火華我諗真係念在佢有份做印度死士
燁今季出得仲少過大哥
碧咸
邁亞 88
周子謙 2
費利皮爾 3
劉學銘 4
菲杜化 5
李俊諺 6
莊文歷 7
加斯特夫 17
[C] 積施利 18
福保羅 30
泰亞高 91

艾斯亨利 81
[GK] 馬浩龍 85
村越俊宏 12
温俊 16
白星馳 23
斯特芬 24
基奧 25
里奧 26
博偉程 31

轉踢5人?
冠忠南區:
31 顏翱天 [GK]
5 古安奴
6 基斯
11 佐佐木周 [C]
12 杜馬思
17 李小恆
18 艾華
19 趙聡悟
22 陳潤潼
23 容昊

1 蔡子濤 [GK]
77 利奧
4 川瀨浩太
15 黎格爾
16 翟廷峯
20 游卓峰
21 馬文政
28 陳傲軒

港會:
邁亞 88
周子謙 2
費利皮爾 3
劉學銘 4
菲杜化 5
李俊諺 6
莊文歷 7
加斯特夫 17
[C] 積施利 18
福保羅 30
泰亞高 91

艾斯亨利 81
[GK] 馬浩龍 85
村越俊宏 12
温俊 16
白星馳 23
斯特芬 24
基奧 25
里奧 26
博偉程 31
咪撚出劉學銘啦屌
依家先睇到南區正選得10個
有呀,之前咪有一/兩場係佢放假返來踢
馬斐條女係letti
茹子真係證明左心態決定一切,唔係幾好波都無撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞