Leica 用家討論區(3) Q = Panasonic 貼牌機

723 回覆
7 Like 3 Dislike
有一段時間我都心大心細咗好耐
舊35aa 50.2本身用得好地地但係最大嘅分數呢就係影數碼是屎

50/2aa 35/2aa 批新既apo 真係數碼救星
香港行埋都係見過幾個
個個都拎部M
真,貪佢夠輕又夠細部
同埋鐘意佢啲body多唔同版本
前排入咗部IC black啲露銅靚到
有時覺得靚過M
IC黑機好似都少見
我都有睇緊想買HEBOO配落II / Standard度
大多數人應該都唔會拎出去用

Heboo咁大舊放櫃就靚
拎出去用唔太方便

啱啱睇返ur leica 1923出
剛好一百年前
你都on L 9
Panasonic design又點?
佢貼住Leica個logo就係Leica
正常人根本唔會care,想買咪買
係你呢啲廢柴先會計住值唔值得買
咁點解唔用小米
點解要用小米?
一部傻閪機都要諗值唔值,貼唔貼牌
玩具想玩咪買
佢貼住Leica個logo就係Leica
正常人根本唔會care,想買咪買
你真係好撚串好撚仆街
不過今次真係串得成件事啱啱好 好溫馨
Leica經過好幾次倒閉嘅危機係m6嘅成功意識到呢個世界就有一班呢種人 最緊要做好嘅市場 啲錢就會飛過嚟
你都識講貼左個Leica logo 啦
講「貼牌機」又接受唔到
講到咁唔Care 但又惱羞成怒
所以你好proud of 自己用95% 既價錢
買個Leica logo ?去淘寶買十蚊人仔有找
買部真奶M11加支35APO kit set十皮野有找
又唔係貴 要貼牌Leicainsta360 Fuji 小米幾千蚊都有
定你太鍾意Panasonic?呢個Leica post 唔岩你

其實幾皮野真係唔洗諗就買
學樓上拉蛇講我支.95Ti個鏡頭蓋都貴過部Q3啦
個post topic 都寫到明 係睇唔起貼牌野嫁嘢
你鍾意買就買有冇錢買都唔關我事
有真奶唔玩玩假奶 唔笑唔得啦

鍾意貼牌 J logo 呢個最平 岩晒班窮撚玩 咪話唔教精佢地
希望果位巴打買一打番屋企貼底褲

直頭貼埋上個額頭度 名副其實貼牌貨
行出街幾有自信 一拳一件
公道講句貼牌貨黎講小米良心過Panasonic
「你都on L 9
Panasonic design又點?
佢貼住Leica個logo就係Leica」
愛你啾咪
Leica Q個本質同小米嗰種認證根本就係2樣嘢
你分都未識分就喺度吠
Leica Q係好似啲名牌搵其他廠代工咁
而小米嗰種係U記嘅crossover
完全係2回事
你接受唔到代工,唔代表佢唔係真嘢

聯合研發喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞