Leica 用家討論區(3) Q = Panasonic 貼牌機

748 回覆
7 Like 3 Dislike
留港撚

希望前線 今晚返到嚟睇吓呢個post
https://lih.kg/dviNKT
#9 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
35/2 apo
50/2 apo
90/2 apo
我等咗佢24個鐘,應該唔關時差事
香港宜家先11點幾咋喎
35、90先啦
50等v2
咁50有咩鏡揀?
求其就得
0.95會唔會出v2
唔係11考慮下50.4v2
咁諗住買11/11p就唔洗諗?
11/11p我覺得APO係入場費 部機唔貴呀啲鏡貴咋嘛

如果你喺香港住仲幸福啦 日本買呢啲嘢貴過你哋香港買好多
流精撚除咗搵舊post都冇第招

我走撚咗又開post同你講咩 器材撚係咪特別on9
相係出畀真心想討論嘅人 呢度冇
唔係出畀你條攝台傻鳩
btw你啲相咪又係手機相+filter咁冇構圖冇意義冇主體 冇人知你po出嚟點解會覺得可以引到人出相挑你機

btw我gmt+9嘅雖然我喺咩時區你都唔會等到 因為你唔撚配
想請問下呢 可以係邊到買鏡 信用高D
先唔講你嬲到咁入黎爆閘
係咪比個Leica 巴食左你條囡?
之後極度自卑生成極到自大?

對於優秀嘅嘢只有彈無讚 劣等嘅嘢返而推崇
咁唔鐘意咪走去ppt 同班台仔圍爐取暖蓋大樓
圍埋一堆劣等文化自我發酵
唔好上黎呢度睇 選擇性失明最開心
講到其他post 唔係一樣講器材
不如去晒其他ncs post 屌
淨係罪大post 唔買gm鏡以經有人笑
其實呢d器材真係有限錢唔貴 (但你兩樣都冇)
但咁都要玩d十幾廿年前N手垃圾
窮人要有窮人嘅自覺 唔好諗住蓆渣價錢燒鵝味道
相機又好人又好都係有階級之分
自己玩垃圾就算 仲要推人玩 屌人好意思笑你地
呢d行為先最仆街 相又出唔到連器材都冇
知足唔代表唔進步 資本主義就係咁運作架啦
一係你有本事改變世界規則
一係你改變自己生活條件
唔係你成世人得返撐政治立場黃最後一張遮醜布

Forum規矩叫人自拍要自拍咗先
叫人post 相人地都post 埋 你又縮 柒撚晒啦
講唔值得 相又冇機又廢人又柒
你已經冇野值得討論
35Apo Leica store 而家有現價
所以原來你都唔係真心想討論嘅人
岀相唔報用咩器材你又話係電話影
即係電話影相又唔俾?
咁即係你自己都屌緊影到好似iPhone咁

然後相又唔識睇
第二張相淨係睇黑位就知唔係電話影到嘅
構圖同主體已經好易理解
點解你咁都睇唔到?

入嚟屌人唔岀相
宜家岀咗你又屌
然後自己又無相岀

我好想同你討論點樣可以影得好啲
但係你成隻癲狗咁
點討論?
白沙道leica store
「出相又淨係人笑手機相冇討論過點影好啲」

好難捉摸呀
精神勝利回力鏢🪃
你收皮啦器材撚
唔好話~
見到有人咁自卑真係令我產生虛榮感嫁
除左leica專門店既話 仲有冇其他?
唔該哂師兄
好嬲好嬲你地咁撚排外 抵你個post冇人嚟講野
你本身都冇諗住討論啦
入嚟撚你班器材撚兩吓 嬲撚到
吓?
我每個po都有岀相架喎
你嚟之前我都已經岀緊
無人同我討論我先無乜點岀

直到你入到嚟
淨係笑我手機相冇討論過點影好啲
我又心灰咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞