外賣群組大爆keeta免運費真相 原來要餐廳倒貼

419 回覆
915 Like 66 Dislike
生意係咁好就唔洗上外賣app啦
peak hour可以拉到送餐時間好長慢慢先出餐架
越多競爭越好
越以本傷人客就最開心
小市民終於享受到少少資本市場嘅好處
咁咪唔好join囉,又要做雞又要拎貞節牌坊,以為自己係的士狗啊?
有d老細諗住做下app開拓下客源
當賣廣告咁
或者見人做自己唔做好似蝕左咁
做落先發覺幫平台打工
好多開鋪既唔係真係咁精明識計哂數先做架
講到請外賣仔就唔洗錢咁
咁咪唔好做囉,有人揸住支槍逼你join ??
篇文呢種完約咪唔做囉
你望過下keeta就知唔係啦
佢講緊果個免運program係另外join架
仲有果D咩一人飯堂果D

有D出名少少有生意既餐廳都係D易出餐既先會做果D咩一人飯堂既平價餐
多數餐都會係有mark up
唔會 國家野 點會咁易俾你打
你見中國而家咁耐仲聽過啲咩外賣平台?
抵撚死

賺埋貼比低學力車手

我對送餐個班撚樣都無好感

趕頭趕命 d野食又倒瀉晒
係囉,咁咪完咗約咪唔好做囉,有咩好屌?做生意一定俾你賺㗎?
自己去餐廳叫外賣,自己拿走,好多都要收外賣盒錢。2蚊個,餸一個,飯一個,湯又一個。一家人食起碼多10幾蚊。
情願叫外賣,免運費,免外賣盒,邊間有折叫邊間
其實ubereats 果時燒錢燒得最勁
新用戶D餐接近唔洗錢都有得食
最後頂唔順走左,反而淨返panda同袋鼠
真係抽間鋪3成水 應該無鋪肯join外賣平台 外賣平台不嬲兩邊都抽水 外賣本身就mark up左一兩成 仲要收多個客幾蚊平台費 客個邊都已經幫餐廳食左一半佣啦 餐廳果邊頂盡咪賺少兩成 但做多幾單生意 呢個對餐廳係有著數啵。
唔通餐廳免費用班外賣仔?

屌你裝堆信用卡 八達通個d咪同一道理
比你用個服務唔通唔洗錢

咪理markup定佢直接問餐廳拎 總之佢有途徑收
一係向消費者一係向餐廳

最後一句:商家佬洗撚你同佢擔心 班友偷雞縮水大把位搵返消費者笨 某間野外賣餐具+$1㩒住搶 消費者硬食

香港食野已經貴撚左好多 跟通脹加 仲要唔停
依家有依d競爭你地先知d餐廳係加到幾離譜 咁平都有錢賺
又話淨利5成, 講講下又話少咗8成
quote錯
咁我應該要比1000蚊買一個餐,咁我自己就賺左
其實佢嚟得香港 時機計到盡唔會白白燒錢啦
早幾年已經傳啦 最後放棄咗揀呢間先嚟
真心啲餐廳咪係貪小便宜
覺得一開始美團有好多錢想食人條水
大佬呀人哋係上面 連阿里巴巴都打唔贏佢
你覺得唔會要你付出咩
睇你個回覆都知你低學歷
有骨氣咪全部團結一齊唔好join囉, 佢實死硬, 學黃子華個套, 全民唔生仔, 暴政必亡
次次車手罷工
都大把餐廳都跳出嚟 話俾人剝削

車手日曬雨淋 啲餐廳點樣類比
以前西熊袋鼠啲單都比較高 都起碼有啲油水

依家美團嗰啲仲平過堂食
搶埋你本身堂食啲生意添
on9先join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞