外賣群組大爆keeta免運費真相 原來要餐廳倒貼

419 回覆
915 Like 66 Dislike
邊個叫你豬閪裝美團 預撚左啦下麻?
呢啲佢地又唔講
餐廳自己6ou,香港地租貴,外賣自取仲收人餐具費,唔用你地方食,你慳幾多租呀,外賣8折就差唔多。試下貼張紙寫外賣8折丫,睇下會唔會多咗人買外賣。
購物天堂,師兄文藝復興定岩岩坐完20年出黎?
啱 人係自私嘅
所以啲人提倡乜公平貿易嗰啲真係嘥心機
有錢人梗係要榨哂其他人
自己拎哂所有著數
有幾唔公平呀 唔撚見你去照顧吓啲乞衣?
冇競爭就冇進步 資本主義社會係汰弱留強架啦
你餐廳倒貼 關我撚事?
你餐廳執笠 又關我撚事?
你餓撚死埋 其實都唔係幾關我事
小咗啲人浪費地球資源對大家都好
請繼續唱哀Keeta , 咁樣先有更多優惠
樓主閪熊打手
最鐘意屌人閪客同閪餐廳
閪熊pr露底就玩屈毛
其實正常個已經mark up左去補返平台收既佣
賺少左定無得賺
叫咖喱牛腩飯伏過好多次
根本係牛筋飯 勁搵笨
有人用槍指住叫你用
可能租冇左一大堆呱
做客既應該要俾200%價錢先至啱,要補貼返食肆賺少左果部分
識間食店落左搭唔夠2個禮拜已經係咁屌美團
個sales簽約時講所有宣傳折扣費用都係由美團負責
間舖無任何扣減
個餐賣幾多扣完抽成就比番幾多舖
原來係水鳩人
咩免運又係舖比
宣傳費半個禮拜已經幾舊水
個一人飯堂仲搞笑
個sales話會幫佢揼一個吸引人嘅一人飯堂餐
話呢個餐嘅宣傳同優惠嘅成本全部都係美團比嘅
美團大把錢
點知原來夾硬將佢個餐嘅價錢標低黎搶客
百鳩幾數嘅餐佢賣70實多人買嫁
但到美團埋數先知原來折扣果啲錢係舖頭比嘅
原本百幾蚊嘅餐只拎得番30蚊左右成本都唔夠
打去問個sales仲好意思話返間個老細
話唔好再鬧佢已經間間都鬧佢佢好唔開心好難做
尋晚落去食野問番間舖已經諗緊cut左美團唔再用聽佢屌左成晚每一枱都講一次
香港營商環境好 係因為根本冇消費者權益

最慘係一大堆傻鳩習慣晒 郁啲就屌人西客
做生意拎自己個口碑黎玩
仲要而家資訊咁流通,網絡既record 又可以長keep
今日炒碟鳩毛炒飯,3年後search 你間餐廳名都仲搵到你d 威水史
以前茶餐廳係餐廳自己俾錢請個人送外攞,自從有外賣app開始,啲餐廳就將外賣成本轉介落個客身上,明明個成本應該係餐廳負擔。
依家講緊唔得一定要賺到足,平台費要由消費者者俾埋
外賣司都要由平台自己食返
乜原來keeta 係強制要餐廳裝?
上次叫完deliveroo 0645叫 唔知做乜話送到又冇送到 重新安排送貨又冇乜反應 最後佢10點先到 仲要冇任何賠償 對我哋嚟講 好用就會叫 邊有人理你呢啲 對啲商戶好嘅後果就係要我受到咁嘅對待嘅話 咁我寧願你對佢哋差啲
唯上智與下愚不移
真係咁好生意咩
成日話租貴 50蚊牛河仲話係特價講到義賣咁 幫你慳咗租 幫你慳人唔駛請外賣仔 仲想人公司成本轉俾人轉俾客要人倒貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞