外賣群組大爆keeta免運費真相 原來要餐廳倒貼

419 回覆
915 Like 66 Dislike
上次用完$29
岩岩再叫多次譚仔
過橋連野飲都係$59
仲平過堂食?
2021死uber
2022死zeek
外賣仔今年頭半年最難捱
好多小店

唔係有外賣app你真係未必會食
On9 運費唔係鋪店比唔通車手比?
00年代根本冇要食客比運費依樣野
復原唔讚反而屌?
咪臭係, 以前茶記外賣咪又係咁
依家班仆街只係賺少左就係到阿支阿左
餐廳倒貼關我咩撚嘢事

我作為消費者 我要平靚正就得 我理撚得你個$5係邊度慳出黎 人地慳到$5係佢本事 良性競爭就係咁
而家香港法例幾時規定埋做生意包賺錢?你賺唔撚到錢你咪執笠 我食第2間
條友搞事架嘛
好似佢賺左有錢分咁
以前淨係可以揀附近啲茶記仲要等佢儲埋十幾張單先送添
餐廳堂食做得兩三轉,外賣唔使坐位唔使洗。
係無錢賺就quit咗
人地講中介外賣公司
你就講以前
以前你幫襯間舖無送貨,你就自己要去買
係得老豆老母幫你買埋姐
你搵中介幫你買運輸,你就要比錢比服務費,咩鳩野唔使運費姐
間舖屌個中介應承自己話包人運費,點知做完就反口唔認數要間舖比
就成班唔知乜鳩邏輯嘅人衝出黎做勢
話間舖唔體諒消費者
熊貓袋鼠都貴嫁
我行落去買個肉餅飯餐先68蚊
叫外賣成百鳩幾蚊
我咪自己落去買囉
慳錢人人都想嫁喇
你覺得美團平過人咪去幫襯佢
又無話唔比你用

唔知博命奶間美團博命捧佢上神枱又良心又盛咁
然後踩其他人踩舖踩食客踩其他平台做乜鳩
無既
熊貓同袋鼠係餐廳+公司揸壓消費者
keeta如果真係照你咁講就係公司+消費者揸壓返餐廳
學你話齋
熊貓袋鼠百鳩幾蚊你自己落去買
咁keeta揸壓餐廳咪唔好再同佢合作
所有野都係雙向
關我撚事 最緊要有平野食
你試下加料 我搵食環告你
免運費>多人叫>薄利多銷
真係唔識架喎
放心 實搵辦法轉返落客度
啱架啦 開始要整頓下香港既垃圾餐廳
食物質素又唔係好過人 出餐又慢
當啲客狗咁撚
唔好做囉
總之免運費好大競爭力
維到皮咪做, 維唔到咪唔好做。 又冇逼你。
大陸人做生意最叻係偷呃搶霸,今時今日仲未知要怪就怪自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞