外賣群組大爆keeta免運費真相 原來要餐廳倒貼

419 回覆
915 Like 66 Dislike
話之佢,唔係我俾就得
免咗運費點樣俾過錢?
本身啲餐廳都賺唔小,或者可以唔join架
其實佢都係用大陸果套 依家個個都會叫keeta 點解會叫先 就係因為免運費 所以就多人叫 咁啲餐廳自然就會想加入keeta 為咗賺錢不擇手段 呢個就係正常現象 講咁多都無謂 我哋都係客 免運費就得
餐廳一定要賺多
賺少寧願唔做
這就是香港
留港撚仲堅持黎做乜
真係好戇鳩
以前外賣仔係餐廳自己負責
而家就戇鳩鳩又貴又耐
一份$5覺得貴嘅 咪請返個外賣仔囉
我係客係睇邊間平,邊間抵
唔會用死一個平台
有本事咪同其他平台做返一樣嘅deal打殘返keeta囉
作為用家我係支持架
起底樓主就知咩料啦
使乜起 我擺到明反中資美團
樓主好勤力
開咁多POST 屌Keeta
Keeta keep住呢個模式一定所有餐飯廳都跟,佢地明顯係大陸玩熟曬
站係消費者立場真係好難唔支持keeta
佢內地個玩法都係咁
市佔到一定地位就店大欺人劏餐廳
但因為已經太大間改變左人飲食習慣
餐廳唔join就等執
deliveroxx啲車手竟然咁樣送pizza
https://lih.kg/3528783

熊貓比Keeta打到轉死性,但可惜已經太遲啦
https://lih.kg/BpboQeX
#303 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

delivero 幾時變埋中資
美團係大陸都係咁樣壓迫D商戶的,佢只係沿用大陸嘅生意模式.
叫你野食唔洗錢? 你開善堂?
抽35%
咁真係要叫多幾次先得啦
你太睇小香港人了。想當年whatsapp話要收錢個時都唔知幾多人話要轉會
如果一間獨大再加價應該就會有新平台出嚟吸走啲客
唔夠你戇鳩
呢個係香港做到購物天堂既原因黎 你竟然屌柒佢
法律唔傾鈄商家佬你咪自己玩泥沙囉 揾鬼黎做生意呀
我block埋你老母 煩撚過閪咁
完全正確,大部分餐廳根本好鐘意外賣平台,因為香港舖頭地方細坐唔到幾多枱,外賣只要你煮得切,真係可以無限個客咁賺
我當你外賣賺少過堂食,都仍然賺唔少利潤
反而三大平台真係蝕住做緊,google下新聞就知佢地蝕住經營好多年,keeta為搶巿佔搶員工,蝕得勁過另外兩間
你有冇其它嘢講?覆親都老母係咪以為自己好串?其實你冇任何point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞