外賣群組大爆keeta免運費真相 原來要餐廳倒貼

419 回覆
915 Like 66 Dislike
廚房佬同你講拜拜
比閪熊同袋鼠捉住黎屌就聲都唔敢出
流動現金又要幫佢考慮埋,仲要唔計收入
賺又要賺撚到盡
賺少一蚊講撚到蝕到仆街咁
以後講野無人信唔好怪人地
所以我上面有講到佢地join呢啲外賣平台係為咗賣廣告,到有客源咪離開囉
同你地講事實又唔信,我都唔知講黎做乜
你真係覺得餐飲搵好多既咪去開返間玩下囉
ON9
你又知我講過咩
有人講又入我數?
再講家下係講有冇人走出黎搶
你就移左去小店做唔做到果度
我唔係要佢做到,而係講佢會做唔住
呢個就係現實
連人地講咩都唔知
返去讀多廿年書先啦
可以令食店執
流動現金撥備唔當收入
你老母點計都計到自己好撚慘好撚蝕
咁你咪唔好做囉屌你老母臭化閪
收撚皮啦打手
人地美團同你鬥平
無位入就搵埋D on9位入
1.消費者從來就睇價錢既姐, 邊間平就會邊間, 你整埋3間外賣平台既比較表, 邊間無咁所謂既「黑心」, 我都唔撚會理
2.本身你d閪餐廳又貴又唔撚好食, 憑乜撚係度呻, 你唔撚服氣咪好似上面有位巴打咁講請個外賣仔囉DLLM
3.香港一人地價樓價唔爆, 一日租金都唔撚減, 一層一層咁壓落來, 做得生意包賺架DLLM?
好呀餐廳執,中介執win win
我又唔撚係老細,呢啲都係我學返黎同做返黎既經驗,你唔信都冇辦法,同埋我依家又唔係做飲食,你on9?
你啲經驗咪自己cash flow就唔計收入
賺少一蚊當正支出
總之就賣慘扮撚晒野
上面啲人覺得係抵死 佢哋幫襯間餐廳目的係食到人執笠
你知唔知果5%流動資金係用黎做乜野既先
佢哋係咁成日講乜低成本小店好好賺
又要平又要好食又要唔收charge送到去門口
然後同佢哋解釋太低成本做唔住
佢哋又會話乜我哋係消費者唔駛理咁多
轉頭又投訴話冇哂小店
响連登不停loop
佢咁玩法就好似熊貓玩特價嗰期
一個月就玩到冇哂餐廳加盟
晒鳩氣 樣樣野折埋都貴過鋪頭原價, 仲要逼你最低消費買兩份果啲唔講? 加加埋都唔止果幾蚊運費啦, 又要用又要屌 啲條款都唔會係今日先知掛?
良心公司
幫小市民打壓翻D黑心餐廳
等D餐廳成日賺到盡啊拿
咁多on9仔擔心餐廳比d平台剝削,做唔住會執笠
不如擔心下自己銀包先啦
有香港錢唔吸?會唔會太天真
之前foodpanda 要求d 餐廳唔markup , 但d 餐廳唔肯喎
傻閪樓主
做生意實賺
唔係就賴呢樣賴嗰樣
其實餐廳老闆同的士狗一樣,最好就係啲客跪低畀錢咩都唔要就最好
係咁發就個個開餐廳啦,根本就賺埋俾業主袋,最好執晒通街吉鋪業主識驚先會減價
你咪唔好撚送
少你一隻外賣狗唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞