喺英國冇報稅嗰啲人自己執生喇

279 回覆
39 Like 188 Dislike
如果我個個月有交稅交NI,都只係因為我無報幾十蚊息就reject我入籍申請,我都廢撚事留咁既地方啦。
清有冇諗住響IB開stock & share ISA?
Manchester 除左西南同好少嘅西邊外,其他根本全撚部都垃圾區
你搵5毫子點報
2. 只係英國本土利息高過10000英鎊,會觸發一定要填Self-assessment,唔代表低過10000英鎊唔使填

5. 海外saving interest唔一定觸發要填self-assessment return,但因為其他原因導致要填self-assessment return嗰陣要填埋foreign income / interest
你入筷子交乜稅
紐約洋腸隊

11 個月前
封鎖原因:撐政府愛國咪無事 點解係要對著幹

藍蛆都移民
紐約洋腸隊

11 個月前
封鎖原因:撐政府愛國咪無事 點解係要對著幹

藍蛆點解唔去大灣區
又話貢獻祖國冇衝突?
又話比稅比得底應份?
請問巴打今個FY 利息收入係咪下個FY 報稅嗰陣報?
香港ib,英國ib好多野買唔到
有無報都唔洗你理
我諗住揸amazon + ib做trade
情況係咪應該同你一樣?
你有冇upload excel / pdf? 定係自己計完寫個數入去?
個匯價係咪每個月用reference既匯價定拎個最高既數?
僱主會報P60, P11D
正常唔過20% tax果啲根本無野報

過20%果啲正係報返pension 免稅額
唔報政府多謝你
逃英走犯值得擁有
港豬劣根性, 明啦
唔洗咁噪喎

首先呢, 人係唔係英國唔係重點只要你有係英國產生收入就報, 去了解下咩叫nrl1 先啦

中伏係因為d 人揀左d 平嘅公司,

貪平出事合理喎

廢事教精你, 我去入筷子順手收租
咩點解

你唔問下點解習大大全家綠卡

小朋友咁樣

比心機搵錢, 有錢去邊都得啦
全職trader 點算
額細無報唔批你都話反恐,純粹搵位入佢,而且就算報足,佢都會搵其他芝麻綠豆既事唔批,因為反恐同英國政府有最終決定權

唔係反恐果啲唔批你又無講個額幾大,逃稅的確係distrust,但唔報明顯唔洗交稅既收益只係懶,而唔係distrust,改果啲明顯係有逃稅要補返交稅
手足喺英國做倉,洗撚報稅?有手有腳就做得啲東南亞印度同事都冇報稅
對手足嚟講,逃稅係小事 真係連0.01嘅尊重法律,守法嘅意識都冇
又多條弱智唔識分逃稅同唔報稅

不過你咁講都好,你同我唔同睇法更加證明我無理解錯
我連出多咗糧,我即時主動同對方講返,叫佢下期人工扣返,結果係扣稅前個糧,而唔係扣稅後個糧

我要另外戶口過返出多咗既稅後糧個數俾對方,先會write off成條數,我就知英國稅制有啲複雜加反智。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞