喺英國冇報稅嗰啲人自己執生喇

279 回覆
39 Like 188 Dislike
哈!你攞唔到我啲錢架啦!
所以都係等入咗藉先投資
家陣做下定期算鳩數
你都on9 就係簽得即係冇問題
英國又點會去拉人呢
即係點?
我睇過有啲就話唔洗報

海外利息少過某個數又無匯入又好似唔洗交,但唔清楚洗唔洗報

明知唔超過所以唔洗交稅,但最煩就係唔知洗唔洗報
我知好多BNO簽證既IT會偷偷接香港既Job
而且係極少會報

呢班應該到時會好撚大獲
連登仔咁醒目使撚交稅
唔係用英國版?
請問£10,000 嘅出處係邊一part? 平時睇開都係講緊psa
You do not need to tell HMRC if your dividends are within the dividend allowance for the tax year.
呢啲應該報英國政府啦
有d hmrc已經出左信比佢地
我日日都做玩day 指數果D 點解 一年幾百個交易
窮撚反而唔使驚依啲
最後收哂啲窮撚
我自僱加一年幾百trade,2個月前報tax return都無每一個trade 寫,剩係寫賣出買入總數,capital gain 總數,exchange 計一年内最高既,我諗交多左無人會告我掛?
跟稅階計,如果你稅階高係可以一鎊Allowance 都冇,所以英國先有ISA呢樣野

仲有self assessment form講既係10000鎊樓上必須要做self assessment tax return(即獨立報稅),唔等於10000鎊樓下嘅interest/dividends income唔洗交稅

你自己玩過佢個check if you need to send a tax return,有海外income (包括Saving interest)一定要寄Form報稅,即使佢最後計完判斷你唔需要交稅都好
好多時海外income唔係直接咁計
最穩陣就係你自己去玩呢個
https://www.gov.uk/check-if-you-need-tax-return

只要你講有海外income會直接彈你叫你報稅
好多HMRC講saving interest或者dividends income唔駛報係建基於你係英國銀行做Saving/買股票既情況

海外一律會要你報稅,總之有報一定好過冇報。
唔撚係ma
咁推薦人送果啲又計唔計
有報當然好過冇報

冇報但海外息只係得幾百蚊罰啲咩
你睇HMRC邊個post?
我睇返嚟係Bank switch offer唔使tax
referral先要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞