喺英國冇報稅嗰啲人自己執生喇

279 回覆
39 Like 188 Dislike
咋咋淋返工啦講咁撚多嘢
畀人開file係年年都要上statement呀
同解釋呀, onlan79
人哋就梗係唔使報啦, 人哋local出世, 大不了交返囉, 我哋就未撚定居又未入籍, 費事畀人有位入啦, 不過上面嗰條傻鳩黎生, 覺得唔使報嘛唔咪撚報囉, 關我鳩事咩
係呀,唔關撚事你嘈咁多
你估個個似你假移民咩
下下十幾萬出出入
你都幾搞笑

學你咁講樣樣都報,報時咪又係要拎哂statement出嚟計,咁有撚分別呀
不如你講下乜撚嘢叫假移民 你條廢柴
你又係五加一我又係五加一
你唔係假移民又點洗年年十幾萬出出入入呀
到時稅局要你交曬啲statement上去呀戇鳩, 你仲要出返條excel解釋返啲數點走呀, 冇鳩 腦嘅廢柴, 不過睇你個撚樣都冇咁多錢㗎喇, 應該都唔使解釋, 你條撚樣最多都係畀返定存嘅statement加返上去嘅啫
做性咁多出出入入呀
支持英國稅局嚴正執法
你唔識字呀,學你咁做,連幾十蚊都要報足,咪一樣拎哂statement 出嚟逐樣加,分別只係無upload上去

定你所謂報只係作個數是但交功課
做乜
你就得幾十蚊啫, 你嗰個個學你咁咩, 大部分有仔女家庭都幾球嘢過嚟呀, 香港仲有戶口㗎, 今人哋梗係要報啦
我真移民,海外真係唔多錢啦,我絕大部份錢同主要收入都係喺英國銀行
唔似你假移民喺香港仍然留一大筆錢有收入先要報
你話你keep住十幾萬出入喎

正常第一年入哂啦,就係驚俾人問先第一年入哂
你自己話只要有海外收入都要報足
梗係連幾十蚊都計埋,唔通你所謂報只係鳩作個數?
你咁多出出入入,好易俾人開file,你咁樣鳩作數對唔上你實際情況同無報無分別啦
我諗你連點計都未撚識呀, 全球嘅利息收入呀, 係on top加上去你份人工度㗎, 超過咗五萬磅, 對上嗰啲全部40%呀, 就係全年得百零磅你都要加埋上去呀, 不過你條垃圾 全年得嗰幾十蚊可以唔使報嘅
我一早講咗我海外得幾十蚊,係你同條弱智話點都要報,唔報會影響入籍
依家你又話幾十蚊可以唔使報

啲唔識聽人話既弱智就重讀小學啦
咁你講吓你點樣唔洗報你果幾十蚊
如果啲利息黎自外國銀行,少過1000磅,都唔使報?
因為官方講法係要照報,即使唔洗俾税
唔報還唔報,瞞稅還瞞稅
以我理解係要報
就算1蚊都要
報咗點都冇壞
報咗唔等於要交稅
個系統會自動apply免稅額 (Personal Allowance + Interest Allowance)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞