[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
政治問題不好說...一個做得衰 一個拎來做籌碼
用巨蛋作例子 幾肯定隨時拖足四年
https://twitter.com/YihsuanWang_/status/1737240027644739630?t=udKBGpDtdyy89GqBsu6_cg&s=19
中午討論最後人選,應該下晝就開獎,
陳柏豪/吳哲源二選一?
又話唔係先發?
我估王亦凱
好似話係陳柏豪同馮皓二揀一
甚至有新聞消息話連林暉盛都無保
唔知爪 25 人保咗邊個
Confirm陳柏豪
我知
我意思係 d 人話樂天當初見到名單係陳同馮兩個揀
跟住有另外消息話林無保
另一篇話陳林二選一喎
一定有張志豪 爪應該唔會咁傻老將互換仲要送錢
仲有頂哥好多人話唔保 實際冇可能唔保
都好嘅,佢喺爪都好似都唔係好得總教練歡心咁等唔到咩機會,明明上年二軍上黎表現都算唔錯,結果今年投手缺手反而乜都冇佢份
啱啱冬盟叫做有表現,希望過到吱到有多少少機會啦
24 唔會唔保啦,再差都係隊長加爪隊門面,一定唔會比佢有離開既機會
MLB改例好似比跑線內紅土區
中職球員又贏
桃猿已死
轉會台鋼
賴鴻誠收到雄鷹複數年合約
目前進度不錯

至於沒被桃猿放入60人名單,賴鴻誠說,桃猿有詢問過合約,「但沒有談的空間,只有願不願意接受」,之後就接到電話告知會被放在60人名單之外,這就是公司決策。
簽完血郭翻黎,再用血郭同喵喵換江辰晏返黎,台鋼將成個中職交易市場活絡起黎
郭69
https://sports.ltn.com.tw/news/breakingnews/4535371?fbclid=IwAR1V9dbQylaz6AVmZ97PvjETZ-EFFgNZhIe0kcLjoZwcN7bNQHLFFg0zzoM

中信領隊劉志威在上月7日接受本報提問明年是否仍由「恰總」掌軍時,他由於當時在外地出差開會,以文字方式透過球團公關回應:「彭政閔總教練勇於任事,肩負起中信兄弟球團交付的使命,持續前進,球團給予最高的支持與肯定,並期望以此態度帶領團隊重返榮耀。至於其他教練團成員調整尚待討論,待有明確安排後再一併公布。」則已清楚指出明年球團仍支持由彭政閔執掌兵符,只是近期傳出,彭政閔的辭意仍堅,讓球團不得不重新規畫總教練人選。

彭政閔自5月12日執教首戰以來累計47勝43敗4和,雖仍有5成22勝率,但無法率黃衫軍完成3連霸,讓他相當自責,昨晚本報嘗試致電詢問,但他並未接聽。

至於中信的新教頭人選跌破圈內人士眼鏡,可望由平野惠一出任,他在去年受林威助之邀來台擔任一軍打擊兼野手統籌教練,但在5月人事異動時轉任農場野手發展總監。平野上月還曾居中牽線,帶一軍首席教練陳江和等5名教練赴歐力士秋訓見習。
最後平野唔單止留得低,仲要升職做主教練
吱同象都走日系路線
定係最後係海外顧問強勢回歸
回歸好嗎
11 點新聞稿
奶哥爆料

1. 恰辭意堅決

2. 平野不是特定派系

3. ***跟辜有會談
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞