[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
好睇到
爪嘅牛棚
兄弟今日報仇咁報 2上未完8:0
準備又 8:9
王拔最後咁都out......
雪乳退休未?我身為邦迷真係睇到佢都憎
邦邦一局由領先5分到比台鋼反 cup 分
衰雪乳條柒頭唔撚識傳波 一局敗鳩走哂啲分 呢啲咁嘅死老嘢該退唔退
三地開打真係冇咁多個 mon 睇
點解唔擺場 5 點開波
4月星期日啲波擺兩點,
等大家早啲睇完返去,準備第二日開工
尋日劇本咁
真係
猛登呆晒
連續兩日咁樣比人反
爪廢到
連兩日咁樣爆牛棚
今日三地都逆轉勝

中信 8:0 樂天變 8:11
富邦 5:0 台鋼變 5:6
統一 2:0 味全變 2:3
五強一弱嘅賽季 最後希望得返國師嘅嗨嗨
爪土投問題真係多年走來始終如一
班老牛睇咗幾年都知唔掂又唔肯洗
上年已經要還債,今年應該大爆炸
個個都練先發,唔通個個都係先發咩,練完已經廢咗一半武功先轉牛
仲未計傷個班
農場你話無人用又稱唔上,
唔講琥王呢啲養極都養唔起既,
一軍有往績既有楊志龍,wyk,丙忠
有潛質既有盧孟揚,張祖恩,馮皓,
但無幾多個係可以連續兩三年都交到成績,
特別見到吱有邱駿威,喵有尹柏淮崛起,
其實爪都簽左同佢地兩個分別同期彈起既陳志杰同阮裕智,
但兩個到而家連一軍都未企得穩,
其實爪投手養成方面真係無大家預估既咁強
其實一路都話爪個農場係得班野手, 投手硬係有奇奇怪怪嘅問題
投手又唔係話養唔出, 但係呢幾年攞得出成績嗰啲唔係痛痛人就得1季貨仔
然後呢兩年就輪住爆炸先發爆咗哲源美美, 牛棚CCL快速退化, 呂寶消失人間然後頂替嘅人全部都係老面孔結果先啱啱開季, 一望個牛棚, 你有信心嘅居然得返小黑然後佢就跟手爆炸埋先啱啱開賽咗兩周
上場唔係柏豪真係未必守得住 秀份約咁毒估唔到爪會要打咗兩年屎波得半球復蘇返 如果唔係阿富一壘仲係好嫩 應該係零損失
【聯盟公告】12強教練團名單公布
中華職棒、中華棒協選訓委員今(8)日召開第二次選訓會議,確認世界12強賽中華隊第3任總教練曾豪駒提出的首波教練團名單,2024世界棒球12強賽中華隊教練團名單如下:總教練曾豪駒、首席兼捕手教練高志綱、打擊教練彭政閔、投手教練王建民、內野守備教練陳江和、外野守備兼跑壘教練張建銘等六人。曾豪駒總教練表示,首要工作是與情蒐小組持續觀察球員狀態,預計五月中選訓會議提報大名單。

桃園個場仲未攪掂,下禮拜個兩場直接延賽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞