[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
60豪都係比百幾萬台幣就可以帶走,
而家應該味全中信台鋼,甚至樂天都想要,
所以首先一定睇人工,人工差唔多就睇出場機會,
佢去台鋼應該可以做主戰捕手,加上紅中做主教練,只要台鋼出個價唔太差,味全想留都未必留得住
中信今日講明想要 但承認落後其他隊
所以暫時一係TSG 一係留隊

Ptt講有兩隊搵阿福傾
有無人有買巨人飛
香港credit card 係未唔俾碌
有啲興趣去
btw MLB開幕戰喺韓國打唔知有冇機會買到飛
未賣飛
到時應該睇到大谷
見到網友話應援曲用返 夢花火?!

咁就好
台鋼既應援曲暫時麻麻
之前改藍 88 都改得麻麻...
原來連 Z3 都錄左片,火腿真係比足面大王,呢5年真係對大王仁至義盡
台鋼雄鷹補強內野工具人 
郭永維洽談已達高度共識
睇埋選秀,如果台鋼真係可以攞到狀元榜眼位,咁我相信下半季騎住邦邦不是夢
想轉會台鋼了 本身隊波都有心搞
廢吱完全係亂9咁嚟 冇心玩就賣咗佢啦一早…
交易大王 結果人哋半年就返嚟 我當初係覺得交易佢就係因為唔知佢幾時返
上年一早就應該返 今年勉強打到少少嘢 結果又仆住返 咁個問題出喺邊個度好明顯啦
睇咗幾年火腿就係睇大王 結果咁輕易就賣走佢
姐姐嗰d都算 franchise player比人當拼圖
台鋼雄鷹 @tsghawks 在60人戰力外名單補強積極,除了已與 #郭永維 達成加盟共識外,據了解 #賴鴻誠 也在接觸當中,但目前尚無共識。#CPBL
有 d 球評好大膽睇好台鋼咁話
排名有機會上聯盟前段班
https://www.youtube.com/watch?v=gdblzGNZT6M

補充:福來喜有追蹤台鋼的IG哦😆
準備轉會台鋼
聯盟訂於12/19 下午16:00,於聯盟會議室,進行台鋼雄鷹2024新人球員選拔順序及抽籤會議
龍貓變左二軍總教練
唔係打教
最陰功係川岸落返二軍,許又返一軍。仲諗住日本人掌兵符會繼續 keep 同鄉做大投...

真係有啲想下年轉會台鋼算
下季好睇喇
台鋼雙冠王,愈來愈期待下年紅中北伐
見到個教練團陣容咁樣變
+ 拆晒 d 球員走
+ 大王交易完原來咁快返黎
+ 台鋼攞完二軍總冠攞冬盟
+ 紅中有料

睇黎真係要轉會台鋼
樂天就剩返 RkG 支持得過
騎住邦邦
邦邦繼續墊底
Wing Star啲女好似麻麻地
啦啦隊真係可以照支持RKG
球隊可以轉台鋼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞