[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

因為 Wing Star 好似主張全素人
(唔計安芝儇同佢既韓國 friend)
所以自然無乜星味
同埋睇過 d 樣真係無乜突出

RkG 始終係啦啦隊天花板
同埋成班成日上綜藝節目
大家對佢地印象都深 d
加上好多個都好正

球隊真係轉得台鋼
有心搞過桃猿
同埋個陣容都算唔錯
最重要係總教練唔瓜
吱吱決定要錢又要人
好似話揀投手?
係,又話唔係好算先發型投手
不過家陣個個估係陳栢豪,尋日對日本社會人大加分
正路啦,點會只要錢唔要人丫
都唔一定,25人名單外未必有值400萬嘅貨
400萬講緊係一指簽約金水平
同埋樂天今年釋出名單擺明車馬要cut cost,所以大家都估佢拎多啲錢算,點估到一個屈尾十話要人
國師話台鋼應該唔會抽到狀元簽
會唔會又成功燈到有狀元籤

陣間揭曉
安芝儇抽
正常
中職啦啦隊係主體
同埋抽得唔好都唔會有人鬧
有人鬧就唔識睇

抽左未? 台鋼個live收左皮
我都睇唔到
不過新聞出咗話抽中2
新聞出咗
安芝儇代表抽籤
抽到第 2
富邦保住狀元籤
抽中第二,邦邦保住支狀元籤,
睇下係咪真係會出高價搵部長返黎
即係邦同鷹一人要一個日歸
邦拎吳念庭,鷹拎張奕
諸葛洪中:張奕,得!
其實斟得掂吳嘅話,未必需要r部長翻嚟
老實講有大聯盟約部長都唔會咁快返,
反而想知紅中到時係咪真係會用首輪揀張奕
部長其實唔急
選秀報名7月先deadline
佢基本上博到6月都上唔到大聯盟先決定都唔遲

張奕首輪未必值得 2-3輪吧
張奕要睇選秀嗰陣其他隊投手崩盤未
如果崩崩哋嘅話應該捱唔到第二輪就拉去補充投手陣
同埋我覺得佢哋都仲有旅外情意結
近年最期待既畫面出現了
可以順手埋齊5隊球衣係地底 ..... (喂

https://www.ptt.cc/bbs/Monkeys/M.1702781062.A.B80.html?fbclid=IwAR0ywD5SjuHyJ41Hb3Aa9RM7m8V-hyHdR1c3pH87BuHHC6GprboMsyp71_Q
https://www.instagram.com/reel/C1B33nivrAN/?igshid=ZWI2YzEzYmMxYg==

安芝儇出埋 po 多謝球團比佢抽籤
話說有網民話如果係樂天咁樣操作
又會比人酸啦啦隊大過棒球隊
樂天係球場內冇成績 渣住成堆MVP打到碌柒咁先比人鬧本體啦啦隊 又亂咁放人同垃圾交易
以前LM嗰陣最多都係講下笑
依家搞成咁真係好難怪人日日鬧……
玩咗四年先踢龍瓜

台鋼暫時做所有嘢都基本啱晒
搵中職GOAT總教練
用金牌水貨交易金牌大王
搵最強外掛加入
建立日系球風
仲拎埋兩個冠軍

下年應該會照撐住吱先 去到季中唔對路就直接轉會
樂天的確係自己唔爭氣
所以比人酸都有道理既
不過有 d 雙重標準咁解

台鋼暫時所做既嘢的確係幾有話題 + 幾令人期待
單單係一開始以為換走主委大虧到宜家睇返係大賺已經好犀利
下年如果大王暢打就更加

有 d 想一開季就轉會台鋼
但係啦啦隊照支持 RkG
Wing Stars 睇落麻麻地

同埋就算 d 人話安芝儇靚 d
但係李多慧個感覺就係可愛 d + 親民 d + 跳舞勁 d
成個 package 加埋就好勁
剩係睇多慧尋日比粉絲接機既互動已經 100 分
Cut 咩costs呀,肯定課左落RKG啦
桃園都開工,新竹個垃圾場仲係乜撚都未做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞