[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
巨蛋真係 on9
本身就係為打棒球而起,又係政府自己收地起
中間搞咗 30 年,又有幾單弊案,仲要起埋個商城搞到不倫不類
所有嘢都就晒遠雄,而家想打棒球仲要好似求你咁,1 場 300 萬
Moya改個中文名改到咁

雷公…
味全最後要埋鄉長
冇人要
張育成同富邦有接觸!
下年回來了
日韓居然冇人搵…去富邦真係晒料 江少慶2.0
要睇下有冇人唔要頭三輪

但今年好似都多大物冇上年咁慘,應該冇乜邊隊放棄頭三輪
花邊新聞
據了解,浦韋青涉嫌私下找樂天女孩接活動,並未向樂天公司報告。公司知道後日前向廉政署報案,廉政署報桃園地檢署指揮。浦韋青及4名女孩今天被通知到案說明。
食花生睇戲先
想知係邊 4 條女多 d
PWC 當初直接做史丹利個位咪算囉
想調查4名女孩
隔籬有講係陳伊,穎樂,MJ 同菲菲
https://www.ettoday.net/news/20240131/2675063.htm

快訊/涉替樂天女孩私接商演牟利!陳元凱聲押、浦韋青50萬交保

被告部分,檢方帶回蒲韋青、陳元凱、樂天女孩等9人,以及6名證人,共15人被約談,其中樂天女孩部分陳伊、孟潔、李恩菲、林穎樂則被列為被告。全案訊後將浦韋青、陳元凱2人移送桃園地檢署複訊,樂天女孩部分則全數請回。
多慧不要走
最怕多慧會因為呢單嘢嚇怕咗
始終宜家應該令大家對 RkG 印象大打折扣

還掂人氣咁高
去第二隊都唔出奇
簽佢嘅係pwc 會走好正常
不過冇咗佢真係好大損失…得返籃籃一個真核心…
我覺得唔關邊個簽佢事
始終呢段期間大部分啦啦隊都係 PWC 自己簽
多慧想留一定留到

問題係呢單嘢都幾大鑊,整衰樂天個形象
多慧又唔愁無第二隊要,咁不如轉下
台灣市場應該唔會放棄既
咁唯有去第二隊主場睇多慧

最新消息單嘢係涉及 2600 萬臺幣,仲要未整理完
隨時金額點都過 3000 萬
同埋唔只孟潔、菲菲、穎樂、陳伊

無咗多慧的確會好可惜
最直接影響就係成班 RkG 會 hea 返跳舞
無咗個動力要跳好

籃籃都係掛名,仲要好大機會唔再做隊長
(本來菲菲係接任人選之一,宜家...)
見到既機會再少 d
唯有睇吓佢主持

樂天啦啦隊係最勁既
所以其實就算無咗宜家個 4 個涉案女孩 (除咗陳伊,其他 3 個都影響樂天票房)
仲有唔少重點人物既
但唔會有多慧個個效果
見台灣網民傳
多慧同林襄一齊去油龍
今年cpbl 2377,早鳥2277
上年早鳥2077 貴咗200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞