[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
陳柏豪仲要係佢地唔要既,雖然台仔唔肯認,你唔保即係唔要la
有王建民養農場都搞成咁
準備睇象口開戰
吱吱喺 PTT 比球迷插到飛天
班日本膠層全部龜縮唔見人
聯盟一樣龜縮
直接改球場咪算,你唔肯就當你棄權
呢單嘢我覺得大樹非戰之罪
你睇返前幾年選秀,去到22年7投手前根本就冇乜貨比佢
睇返19-21,前段順位揀嘅嗰啲咪就係而家睇到嗰啲老面孔魏碩成,余謙,呂彥青,仲有個體檢發現有問題,家陣失速嘅陳志杰
余謙同陳志杰選嗰陣就講到好勁,一入職棒就冇影

呢4個得呂彥青對版
國師講得好
原來挖爛地就可以延期
都係有d 衰收尾
3.1局失一分 滿壘

本身都算唔錯
昨日中華職棒勘查桃園棒球場場地狀況,經專業評估後4.16及17統一獅對戰樂天桃猿賽事無法於該場地進行,因而宣布延賽,統一獅接獲聯盟通知後,也了解其延賽原因,因洽詢北部場地天母、洲際均無法順利租借因而延賽,獅隊也隨即向聯盟反應,以公平競賽為原則前提下,協請聯盟協商是否能詢問斗六、澄清湖等球場租借,甚至獅隊可提供台南球場作為租借使用,若實際需要建議聯盟協調將原來在台南棒球場進行之二軍賽事場地調整到屏東園區、斗六等球場可能性,獅隊立場一切希望球賽能夠順利開打,假若徵詢全台可用之職棒賽事場地後,經整體評估後,仍無適合場地進行予以延賽,獅隊將予以尊重聯盟之決議。

到吱吱出招
台灣棒球場大搜查
喵喵Day1又無去反對
見風向唔對就突然硬起來

當然我唔知開會內容
係聯盟+吱吱夾鳩喵喵
定係吱吱詢問 喵喵Day1覺得無所謂
如果係前者 吱吱食相一定有問題

但如果係後者 建議今次就咪戰狼式回應喇
草地未得無人想 唔想太遠去打無可口非
硬食左佢啦 鬼叫平時得罪人多咩
A4 好球帶
阿順涼了
又逆轉啦
龍王哥出黎放火
逆轉你個逆轉
台鋼
Goodbye 安打 Goodbye 安打

又一場逆轉波
唔俾魔鷹打
準雙殺打變地基主二壘安打 抵輸依D
但大王 你可唔可以守好D
頭兩個打值都唔應該比佢打
魔鷹絕對真貨
除非中職有日職水平既變化球

暫時對付方法只有當年兄弟史奈德對付大王既方法
只要一壘無人 就直接保送大王
無人上壘先會俾大王打
當年係成功冷凍大王棒子
逆轉2場係要還既,貓仔你d 調度再係咁,有排你輸
左王次次捉一隻就換,新仔搵唔到好球又死都唔換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞