[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (21)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
阿奇今年落唔落賭注? 上年游大漢溪 不如今年爬玉山
邦最欣慰既可能保羅成長左
國師又準備開燈
其實冇得佢唔ready正選有狀況就係機會上去卡位
一開季, 坤, 東華, UJ 就合體變自殺3連棒, 成日讓幾棒同人打冇得玩
今日好彩係坤終於安打開張可以再睇定啲
而家好就好在出事嘅位都有替補, 平野都敢換人上去, UJ後面有徐, 東華後面有阿明, 1B 74同陳俊秀可以輪住上(阿明同黃韋盛可以頂13B), SS都叫做有人可以做到替換
當然你問我私心, 我都想比阿坤無限暢打嘅
魔鷹真心正, 睇好佢都正常嘅, 希望佢頂得住東方神秘力量啦
富邦起碼知問題喺邊 時間可以解決
樂天就算知 都解決唔到 成個結構性出咗問題

富邦嘅問題就係一個人 旅長 只要佢一離開隊波 富邦就可以返正軌
其實點解台鋼一直要強調高雄好難經營球隊
邦邦嘅問題唔係得旅長一個人就造成啦 高層都有大把問題 要重建但又要win now 球隊運行方針唔穩定 日改夜改 換哂啲教練(旅長做教練應該就唔會換得到

不過另外我個人覺得邦邦絕大多數球員都係有心理/心態問題
一嚟輸得多冇乜自信之餘抗壓力低 壘上有人就畏首畏尾唔識打返啲分返嚟 覺得自己做唔到打擊策略完全亂哂
二嚟都係因為輸得多 球隊氣氛長期都係差嘅 氣氛差就打得差 唔似龍隊有大師兄或者拿莫嗰啲帶動下 成班死氣沉沉咁 冇記錯上季多數贏波都係因為得分先 有返啲士氣 同唔係打逆境波

總之就一大堆問題啦
今場有哲瑄 希望師兄可以帶動下
紅中放水定點
邦邦第3局就領先7分
安可vs若𤋮
未來最好睇嘅matchup
自殺棒連線 …
俾人打爆了吱
頂唔緊
威能帝都幾慘
1 球外野判斷失誤,1 球 dp 唔到
個球迷都接得好過陳真
紅中嬲乜
紅中做咩咁激動
激勵士氣姐
睇返highlight, 威能帝第六局投到灰撚曬機
邦邦發威
國際慣例 邦用哂所有quota係一場度大炒人 下一場通常都拎唔到分
逆轉...
再見安打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞