Canon R8 定 Sony A7CII

268 回覆
2 Like 74 Dislike
都幾同意你講嘅point

不過見你用A7R4同Z7II比

而家罪大最新世代喺對焦加左AI

而且nikon對焦都勁左好多

想問下對焦方面同canon比較又點睇?

本身用開canon 單反,依家想轉無反。我比較鐘意睇canon既色水,反而sony太光鮮
唔知其他人都係咁睇
係SONY POST做過街老鼠都未夠?
三島去咗邊?好耐無見過佢
唔係
Nikon z5
z5
A7C
事實係你成日係Sony post 無料扮四條係度狗噏,之後俾我屌到收皮柒咗駁唔到就屈人極端死忠你幾撚樣衰呀死大陸仔 reganlam

原來我打錯好多字 ,修補下

Sony 多人用

Nikon同樣拍風景高光比canon好

我最新都係得z7 ii,z8,z9個啲我無,可能有改進,所以我打我試過用過嘅機做參考,因為佢係買入門機,應該唔會好過中高機我估。
影籃球連打,sony我用a7r3都比z7ii易中,在同一個環境下,canon 就再好啲
笑撚左 我都有圖啦
你條弱智狗真係得罪大d人先當你係正常人
躝返入去狗籠到圍爐啦
唔會
咖喱狗唔會用Sony
我都比較鐘意canon個色,比sony適合直出
唔同年代對於入門機都有唔同標準

而家罪大官腔話A74先係FF入門

其實好多人認為唔怕舊嘅話
A73作為入門真係夠有凸
當年仲有唔少人用A73開工
咁你認為既然可以作為一部工作機
有無資格做到入門

不過性能還性能
如果真係要買就check清楚
始終都年事已高
笑撚左,所以你入罪大POST係自虐?
其實依加sony 新機可以自已set color style 架wo
我個fd 部機有兩個setting
直出直情幾fuji,另一隻就中性d
一部RP 入門後繼機,落到8000就啱價

現價仲係over price

吹到啲色靚過都無用 仲吹R3對焦

仲要一大埋細光圈垃圾鏡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞