Canon R8 定 Sony A7CII

268 回覆
2 Like 74 Dislike
小弟係EOS M6的孤兒仔
見canon 放棄左M系, 想換部輕身的FF 機
另外又見到呢排百老匯有HSBC 優惠 + 有得Trade-in 機
我就見有R8 同 A7CII, 唔知換邊部好

我去show room 試個過A7CII 但d 色我有d 唔係好like(可能慣左canon 色)
EOS R8 我就嫌大部左D 同樣衰

所以呢, 求各位巴打 屌醒ME
例申: 我有EF 鏡 2 支EF 24mm f/2.8 IS USM, EF 50MM玩具鏡 (M鏡都有, 我照放出去)
R8 啦
Sony 色真係會唔慣
唔買zf? (雖然無貨)
Nikon 部ZF, 料又靘 ,樣又文青
可惜佢 重
我想找d 輕的
A7C2勁R8幾十條街,冇得比
垃圾Canon, 冇副廠鏡
買唔起原廠鏡係你垃圾
色可以一張一張慢慢調慢慢執
即係買副廠鏡啲人都係垃圾?
有咩鏡係efm冇迫到你要換機先? 除非錢唔係問題 如果唔係換system都幾晒錢同時間
又真係無, 我平時用22mm 餅鏡 或者11-22mm
我都覺轉OS 係 一闊三大($$和時間)
我都心思思想買部R8,睇到canon edm 有promotion ,落佐broadway 問,官網買送支手柄,而broadway 就有hsbc 回贈大約600-700。如果係商場買仲會有商場優惠。

想買canon r8 係本身部古董機canon 5d ,配支default 24-105 同有支小小白(f4 70-200 is),配個接環可以係櫃底攞返來出用。

canon 官網offer
罪大
canon對焦一分錢一分貨
咁唔洗換啦 專心影相執相啦 追gear係永無止境嘅
唔使諗一定係Sony啦下話

利申用緊 zf
原來你都知
都係你講先知渣,買唔起Leica, 唯有用Canon啦
個個鍾意咁搞咩
Sony有創意外觀啦,直出已經唔輸Canon
去旅行影千幾張
唔想煩
用緊A7C2

好正
Canon on9 都唔知幾時又會轉line 轉鏡接口
EOSM苦主
岩岩買左R6ii
初初都諗左好耐 Sony 定Canon
睇完色 就明了

不過冇副廠真係好甘 平玩可能要諗諗
用開R5 R6
發覺R8好撚好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞