[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (21)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
試過down定 落機就無咗
咁咪即係落地先攪得,開通又要時間咪冇得即用?
開通上佢個網 揀你到嗰日開通就得
明白,thx巴打

唔使申請禁制令
記得開漫遊唔好開錯卡
https://www3.nhk.or.jp/kansai-news/20231216/2000080480.html
Docomo 大阪地鐵心齋橋難波兩站加5G

今年年頭去大阪用過Wimax Galaxy 5G 都OK
下個月去福岡照用返有冇伏?仲平過買5G Sim
大都市用都ok嘅 不過租到先講
租到呀 個網仲有貨 又係雪菜巴打
米子機場好似冇得拎Wi-Fi 蛋
係咪要送去酒店

Speedtest 用唔到?
mypacemarket 真係幾抵用 上網速度又唔慢
日日用黎定位打機睇片都唔會爆quota
可以接受
用開日本 5g wifi蛋
反正漫遊都係電話公司送嘅 咪開嚟玩下
沖繩再戰 Lucky2
上次去個陣 嘗試鎖台唔成功
依次去鎖到台 同埋冇發現有上次限7Mbps個情況
唔清楚係唔係鎖到台就唔會有事 因為依次日數比較短 sample size細好多 依然需要進一步測試

麻煩潮偉巴幫忙update番lucky2個頁

那霸市區KDDI基本上全程5G
KDDI 沖繩美榮橋附近

KDDI 首里城

KDDI 沖繩美麗海水族館

KDDI 國際通

KDDI 國際通 2

Softbank 國際通
我會叫你買Truemove 或者AIS sim2fly. 呢d 初學者friendly. 唔夠data 嘅就各買1張.
想問下秦國true move 10日6gb,買果時佢話做緊promo 免費升10gb,係唔係插完就用得,唔使手動升10gb? Thx
唔使
Thx
搭單問,張卡係咪一插,轉漫遊就得?唔洗上website整依樣個樣?
個卡套成張泰文,睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞