[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (21)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問下如果想係日本福岡當地買SIM卡用 (想用Softbank因為AN機唔支持band 18,19)
會有咩大鋪頭(地點方便)有得買? Yodobashi會唔會有Softbank sim賣?

係支援 唔係支持
Thanks一時手快打錯
我岩岩行Yodobashi見全部都係賣Docomo既sim卡 冇softbank
想問下仲會係邊有得買?
Bic camera

用完泰仔truemove h 6+4gb 10日用後感
數據呢d野就唔po喇 反正已經有好多人測過 純粹講下使用體感

覺得佢5g其實唔係好feel到5g個速度唔知係咪我少用 唔係好感覺到個分別係邊
個人係由名古屋->京都->大阪
除左中間京都坐新幹線去姬路果睇收得好差之外都冇咩問題
主要係平時tg/whatsapp send圖好撚慢唔知係我問題定點

呢兩張有無人用過?邊張會好啲
依家Amazon 買cmost 有效期到幾時
上面嗰張呢個幾兩個月先出
下面嗰張已經有人報咗 睇#1blog
上面嗰張呢個幾兩個月先出
雖然未有人試過
快極應該同mypacemarket差唔多
都係用同一個MVNO

下面嗰張已經有人報咗 睇#1blog
警世
唔好買HKBN張Global Sim
本身貪佢十蚊日1GB 話三個台都收得
點知落到地連極都連唔到
兩張卡試晒 iOS Android都唔得
鎖台改APN 都漫遊唔到
上野, 12:30pm

DJB card Ultra eSim

Comst

Comst 插係Docomo U50 部wifi 蛋, DJB esim 係iphone 15 pro max 英國版

eSim 無撚得輸
唔好意思,想問下Google pixel 8 Pro 有冇話用邊張esim 好?

我追過下post 好似之前有巴打同我同型號手機,用DJB張ultra都試過有問題。我睇官網都有人話成日收唔到5G,要轉台/轉4G再轉番5G先得。

定係我都係死咗條心用番實卡算?
之前係東京市區用airsim 慢到不要不要咁
岩岩睇3 佢有個98蚊7日既package, 想問下有無人用過同埋feedback 如何
DJB Plus 上到網 DJB Ultra 上唔到網
Pixel 6a

如果你要試你最好買張有限期長嘅實卡
用到DJB就用 張實卡留番下次
用唔到就即刻有後備
都會買張實卡做後備嘅,人在外地有後著好啲

而家手機用咗個硬啲嘅殼懶得拆嚟拆去,所以先諗住用esim

不過我4月左右先去,到時試完再report 下,唔該晒巴打先
pixel 8 pro用comst冇問題 都係硬殼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞