[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (21)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
實卡方面冇乜問題嘅,潮偉巴係頭post 同blog 都整理好哂啲資料,呢層又唔係太擔心。就算到時後備實卡唔得,因為我係同成班FD去一齊旅行,夾個FD做人肉WiFi 蛋去ヨドバシ/big camera即刻買張又得。

最主要係今次轉新機我買咗個硬啲、箍得比較實啲嘅手機殼,我懶得拆所以先諗住用esim ,如果係好似以前咁用軟身啲易拆易裝嘅殼我直接用番實卡唔洗煩
嘩。好彩睇睇。抵好多。唔該曬
泰國卡冇講extend優惠
15/1號之後唔知邊張抵買
我估都有嘅
搞咗三日 投訴咗兩次
BN先覆話搞返掂
過一個鐘終於用得返

收到Kddi Softbank
新加坡IP
速度正常
$10 1日1GB算係咁
去緊玩仲要搞一大輪就夠閪啦
想請教下各巴打,入手咗AU 隻Galaxy 5G WiFi 蛋…嚟緊 2/3/4月計劃東京/大阪之旅(5日左右)…
諗住入張SIM卡入蛋做分享用…原有手機用返香港卡…唔打日本電話純收WhatsApp+TG嗰啲常用嘢…點部署好
係咪買香港卡嗰邊用還是到當地Yodobashi /Bic Camera 買返日本Comst卡(但好似Docomo網,用唔返隻蛋AU頻道
求指教。
唔係…要入SIM 。知道喺日本租會包5G任用,不過都入咗手諗住香港常用+日本旅遊時用
試過香港卡
咁係咪再買張香港日本卡試有冇推介
收到,唔該巴打
DJB
不過我見台灣嘅日本卡普遍都係貴過香港買到嘅

家已敗去日本買張comst入落去玩
好彩本身仲有張雀仔喺銀包
頂到幾日
巴打,試完之後分享下。
買Comst卡+Galaxy 蛋效能各方面。
喺邊買
兩張ping 都唔錯謝分享
兩張都係原生日本卡
壞處就係影相冇得熄聲
部U11+ cap圖好撚大聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞