[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (21)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
揾前面嘅post斷斷續續見人提過一兩次 不過都係唔知叻唔叻
頭先行完深水埗都唔係間間有
張turemove 29號完送4gb?
仲有一張 限期係4月

用緊呢張,係沖繩旭橋站
深水埗見唔到有呢張、去返尖沙咀天星大廈買
裝完要刪除上次5g comst 個描述檔先上到網
想問低能問題
Wimax Galaxy 5G Wifi蛋
係佢一顯示4g就係計15gb
定係要人手轉a+ mode 先計15gb
人手轉
softbank 5g係沖繩收得好麻麻 用turemove收得仲好

剛剛用完響九洲softbank 張5G 10日, 收到5G 既機會好少,大部分時間4G 不過係低ping 禁完d 野都好快有反應響阿蘇跑過speedtest 收4G 都有15-20Mbps 都ok 夠用,同埋日本ip 有d 餐廳既落單QR code 用truemove 會load 唔到係得呢張softbank 行local IP 就無問題
巴打有無stay福岡/熊本?黎緊去都預左郊外係4G, 但唔知市區係咪一樣都無乜5G
你同 #886 爭咁遠既
我前面都有貼過張DJB Ultra,softbank個高速5G覆蓋只有市中心位置,只要一郊區少少即刻跌落去,我自己東京/橫濱入邊都係爆速超爽,千葉一離開車站就慢,河口湖更加係龜速,經常load空氣,要換番張後備docomo先上到網
我呢個數字仲要係機場到測
機場差合理,我關西機場SoftBank得4G 出市區先5G
市區都好一時時 好唔穩定只可以話
5G 一時時,我福崗去到熊本呢條範圍揸來揸去,5G 唔算太stable 會有時show 到係收緊5G 但係一有data 郁又會好易跌返落4G, 唔知關唔關行緊dual sim 事(用緊14pro max) 不過見佢4G 都唔算太慢同郊外位無特別收唔到就算,始終ping 低真差好遠
https://www.bananatravelsim.com/products/japan-kddi-5g

頭先Facebook廣告見到 5G無限數據係咪真㗎
本身已經少電話食得曬KDDI所有LTE band
呢間嘢玩爛咗wifi蛋之後都冇人用啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞