[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (21)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike

要台灣寄返嚟
comst 每月topup keep住張卡係咪唔抵
有冇話每月要topup幾多
想問多少少, 呢張到日本(係收SOFTBANK 定DOCOMO)
整體用後感如何
Docomo Softbank KDDI都收到
#1blog有講
唔用最抵
買最平plan就養到
係喇
不過無分期真係要諗諗
想問下見佢又有移動 mode 屋企 mode 揸車 mode
係佢自動轉定人手轉?
見佢移動 mode 得 2.4 WiFi
用home mode 有 5GHz wifi
咁多人話佢啲電唔得係咪因為用 home mode 就只挨到 4 個鐘左右呢?
呢部野有咩特別
其實有錢點解唔買glocalme 5g 個部
新機有得用自己卡 唔使買plan
因為 home mode 同車 mode 預你用 usb-c 電
佢係避免舊電長叉衰減得快所以唔叉滿
我見佢 YouTube 有提過避免舊電出問題嘅措施
之前用過唔記得係 G1 定 G2
接收麻麻地
我用緊Glocalme numen air 5G

其實呢隻即係日本租個隻Docomo 5G U50. 呢隻野我覺得最理相係舊電. 我2個人用, 朝9晚10都仲有10% 電頂到番hotel. 速度係可以上到390Mb/s+. 再快嘅我諗要搵張comst 插入去先試到.
home mode 連兩部電話 8~9鐘左右
咁都唔錯喇喎
我見 Amazon 好多人都彈舊電

師兄有無買 mon 胋?
我見張貼唔駛 ¥1000 但運費要 ¥1934
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞