Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
我因為首dignity去咗睇沉默的艦隊又好啱feel

Ado真係咩人作咩歌俾佢都handle到,唔紅先冇天理
睇過美波LIVE又真係唔少位鳩叫
睇完LIVE後無再聽
佢表達既只係
靜香tone 你好嘈丫~~

好似你咁你咪撚嘈 先有feel囉
踊既話韓國raon真係得 可惜raon冇cover唱
呢首唔嘈得黎有迫力, 聽到打冷震
https://www.youtube.com/watch?v=ZHAnZTVF_10
女王蜂男定女?
你個靜香係反社會+會想打人 仲要有D優越感?
日本文化黎講已經叫做反到好出面 再勁D就要出埋粗口
最尾個行同感
Uru都有咁既感覺,聽YouTube d playlist 聽幾首就想轉
Uru早期d翻唱幾好,但佢自己d歌就會有想轉
neither
空靈佢係一樣得其實
因為佢啲高音比較用opera式唱法
反而覺得係佢成就班creator
唱既唱功 同Giga Teddyloid既production相輔相成
下調轉下話
我咁講好有攻擊性
反應大到
屌社會後生女反社會欅坂唱過紅過啦
商業野黎姐
所以我都係表達緊個人唔鍾意 咁都唔得 咁就核突?
永遠のあくる日點睇?
Raspery所謂嗌完之後再係0.1秒間上返假音輕聲再講
日文唔會直接DISS人, 亦冇粗口字(話人笨蛋、畜生=非常之咁粗口)
講野唔稱呼對方姓氏, 直接講"你", 已經等同無禮

而如果日本人話"好嘈", 大概等同"屌你老母收皮未呀仆街"咁
佢癲在就係唱功carry到
當然你都可以話佢live有時未execute到
罪と罰之前個live炒 唔夠氣
うっせわ 兩次live版我都覺得over左
Unravel我第一次聽Abema都覺得over左
但loop多幾次係覺得真係好過cd ver
Voice acting更進一步 配合到隻歌
當然tk版有唔同味道 各有所愛
因為佢既歌太多內容
唱一首已經五六個genre
踊又係 一下gunshot就轉哂
聽埋Giga ver J𨶙到
Producer寫埋d咁難既歌都要睇歌手唱唔唱到,風格夾唔夾到,從來都係講化學作用
唔通叫ayase寫俾ado就會紅到咩
唔識野就收皮啦,你唔鐘意大把人鐘意
我覺得係煩多過嘈
佢啲歌本身只係唔啱我口味,未到要反感
但係啲媒體網民吹捧太過
咩年齡點點點,唱功點點點,唔驚嘆就係唔識野
開親YouTube都要推薦,一堆翻唱同分析片彈出黎
然後歌手懶係大膽咁唱歌批判社會
但行為上就藏頭露尾
明明都有vocaloid翻唱歌手出道大大方方出樣
(選擇唔露面嗰啲人亦冇咁興高調炒作)
總之就係令人覺得食相難睇
好想佢快啲過氣
唔好成日強推俾我
把聲勁厚勁入咪爆發力好誇張,技術層面好難話佢唱歌唔好
上面好多人講佢unravel鳩叫難聽,我反而覺得佢前半刻意壓到把聲好輕好多氣聲咁仲難聽
佢到而家唱d比較輕柔嘅抒情歌把聲都仲係太勁太硬太用力,聲帶收得太緊連假音都唱得勁大力,我覺得欠缺抒情歌應有嘅輕柔感敘事感畫面感
就算係唔嗌嘅位都係難聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞