Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
連登好似無咩野係無屌過
咁聽歌的確好個人既,我本身聽rock同metal多,可能因為咁覺得ado唔大問題
再者ado既歌D編曲都富豐,聽到好C伏

要講怪既話,黎緊既可愛くてごめん先係未出歌先打冷震
咁有唔同意見好正常, 冇必要所有人都鍾意
我都麻麻哋佢啲快歌
但one piece幾隻慢歌好撚好聽
Giga remix真心丁
其實狂言都係兩三首呢啲風格
我八成都鐘意聽 首首都有欣賞既位
ダリーグダンスcover 一早係niconico聽已經j
各有各好
有人鐘意聽aimyon有人鐘意聽king gnu有人鐘意聽ado

Jpop(女)開始又變返百花齊放
好事嚟,用翻ado做例子,佢係好勁,但一面倒有讚冇彈不停吹奏好明顯係PR炒作

靜靜地贏嘅好少連登仔屌
聽開慢歌,我係講唔出點解自己唔聽aimyon
都唔錯幾好聽,
係首歌個旋律冇咁深刻
係 ギラギラ續集黎講係冇咁sharp
係 鐘意咪靜靜地然 接受正面意見
無錯
同埋就算鍾意個歌手都唔代表首首歌都鍾意
唔駛局限自已剩係聽邊個歌手嘅歌
我個人認為ひまわり佢都可以再唱得輕啲
Ado 只聽劇ge主題曲,向日葵,心という名の不可解,夜のピエロ
呢幾首都幾好聽
反而越紅嗰幾首好少聽
希望環球手足做下野啦,爭取黎香港開show
咁又有撚得屈香港人
我十幾年前就開始聽V家
TeddyLoid作比Daoko啲歌甚至再之前作比panty and stocking 個陣已經聽
上面話咩Ado carry Giga同TeddyLoid已經睇到我眼都突埋
要講TeddyLoid & Giga佢哋首デスぺレート聽落去已經冇聽Ado個啲咁攰
https://youtu.be/fItPD2iW5I0?si=XCt4ObAkyoLDL0cY
Getcha都係強節拍同音樂勁多嘢但又係唔會攰
https://youtu.be/IxIfymd5g5Y?si=K6sZuhryaz4wpOEn
或者上面有人提過韓國嘅Raon呢首Wiggle Wiggle都唔會有種聽到好攰甚至煩嘅感覺
https://youtu.be/38-cJT320aw?si=jyM7AxspkewQzMxo
嘈唔嘈 尚且可以用客觀角度去欣賞呢種唱法
但佢把聲,真心覺得難聽,好似潑婦罵街嗰種聲
成日覺得個Adoセンス youtube channel係PR嚟
普通fans邊會咁好心機又追哂live又錄哂又剪片又畫畫
日本每幾年就會出一批唔出樣嘅學生歌手(e.g. ClariS/Daoko(畢咗業就出樣)
就算Aimer之前都好長一段時間冇出樣
我勁中意嘅ZUTOMAYO又係唔出樣
幾時唔出樣紅到都變咗吹捧要素
見到連登咁多音樂大師
又話人爛聲又話人鳩嗌
就知點解姜濤會紅
根本五十步笑一百步
接受下新野接受下人地依家外國主流都唔得
唔啱聽仲要開個廢po圍爐企高地
完全唔識尊重
正宗廢老思想
呢隻好撚岩Ado唱wor
我直頭覺得好聽過TK
香港抒情歌先係主流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞