Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
我覺得向日葵幾好聽
老老豆豆
廣東話版仲傳神過ADO原版
日文唱出黎同用字最多只係:好煩呀靜啲啦咪再嘈呀
廣東話屌出聲先有真係嫌個世界煩撚過閪既味道
乜撚風格都有唱,近排連citypop都有,跟住就有班撚樣夾硬話佢淨係識嗌,好彩佢唔係生於香港
咁係因為語境唔同
知佢好勁但又唔明點解咁紅
我覺得呢首算比較有特色 襟聽D
其他頭幾次聽會覺得幾正 但聽多左就覺得冇咁好
咁始終唔係人人跟得咁足呢
黎緊出左新碟之後就可能會拎可愛くてごめん黎講架啦
到時會有其他人話聽唔慣ADO唔嗌
好正喎
岩岩第一次聽佢啲歌
好爽喎
ai唱到
不過ai唔識作曲編曲
周深 真的假的
佢咪就係想表達叫你咪撚嘈
佢根本好多曲風都handle到
唔明點解要話佢嘈
如果講歌喉,曲風變化不大既女歌手
我會覺得係aimyon
雖然鐘意聽佢既歌但經常聽佢playlist最後會聽到無聊想轉歌手聽
我覺得你唔需要知道
聽就得
鐘意就會鐘意
唔鐘意就唔好逼自己聽
首逆光好撚正
唱=そう=show =shout=騒ごうか=ZOmbie 舞=usj萬聖節主題
一個音食左5-6種意思係勁既
90後都算,00後邊個有佢level
我立刻屌你老母呀
唔知係咪佢本身想咁 但出到來個感覺係佢仲摸緊換吼腔嘅時間點
始終佢野心大 真音假音吼腔溝著用而唔係一段段分開咁每part玩唔同聲 但呢個年紀都可以玩到咁話前途無可限量真係冇誇大
始終首歌唔係佢 佢仲要夾硬搵啲加screaming 好拿奇怪
https://youtu.be/YGx5fcgEuwA?si=Dzcairl-owk62ZAN
相比下佢自己首玩得好好
1:13 2:50
呢兩個轉換位靚到
all night radio~~勁洗腦
前排首dignity就有種壯闊感
真係好改觀
我都覺好撚嘈
佢穩定用嗰個力度唱嗰個音域已經講緊可能係top 10%會唱歌嘅人口嘅音域
如果計埋音色變化/強度可能真係top 1% 仲用普通人眼光睇佢做緊嘅嘢會有少少維園阿伯feel
同埋Scream sream得好都唔傷聲嘅 我反而覺得只係佢野心大 喺live挑戰緊佢未完美掌握到嘅嘢啫 佢唱咗咁多年要爛一早爛哂 佢音域嗰啲都keep到無變窄似乎又應該係冇事嘅
同意,不過應該係日本文化野,社會上情感扼抑,所以爆出黎佢地覺得好爽,有共嗚,個d 機械人唱風應該都係同理,情感扼抑,所以我都唔識欣賞,不過作曲好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞