Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
Aimer 同Ado 有咩可以拉埋一齊講,除左都係A字頭
日本宇宙漿
其實我自己聽Ado就係聽緊你所謂嘅嘈
唔「嘈」我聽佢做乜..
都唔講Ado大把歌都唔係嗌

一首歌十幾種聲線反而係佢嘅優點,喺呢個流行曲好多歌都係要求歌手keep住類似嘅聲線嘅環境底下,Ado嘅出現正正就係show到原來一首歌十九幾種聲線,咁多表情變化唔係唔得喎。

好似你食開梨嘅甜,食檸檬又話得酸味冇甜味。
好嘈好難聽!求下你哋唔好搶飛!
但你聽真啲佢聲底係靚 音域係闊 聲帶閉合都好實 係有練過/學過唱歌 係實力派 至於風格就因人而異
燈到有演唱會cls
ado好多位都係metal唱法黎
明顯咆哮位好多都係false cord
依個位係metal scream false cord黎
你唔識就收皮啦
應該好多老師都想學false cord
metal screaming就算專業唱開歌都未必識
Aimer就真係聽幾首就厭
以前半個spotify list係佢
買左兩隻碟 宜家真係會skip
寧願聽aimyon有時
樓主可唔可以燈埋king gnu vaundy
CD版ok既 但係咁樣就話超越原唱都幾攪笑
其實原唱live都係麻麻地
佢黎香港我親耳聽過
呢首歌應該真係得cd版錄得好聽
真,大聲用力鳩叫就叫唱功好咩
aimyon把聲超靚
明明d歌難度唔高曲風變化唔大唱歌修飾音都好少
但佢把聲又厚又入咪,佢youtube d live幾乎首首都好聽過原版
當マリゴールド死?
係呀係呀ado 好嘈

最好唔好同我搶飛
正 唔好同我搶飛
https://youtu.be/aOKa-5AHCtU?si=GuMCRGFDH4yBfK4r

其實佢有唱慢歌 一樣好聽㗎🙈
佢唱罪と罰都唔錯,好啱唱椎名林檎啲歌
(不過鐘意原唱多好多
辛苦晒大家
樓主已經搶到飛了
多謝樓主出Post整走啲人, 如果唔係都買唔到飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞