Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
點解咁多post屌yoasobi但都冇演唱會
因為人哋啱啱先開完
我要專場呀
空靈呢啲太空泛 我主要係想講揀音色上嘅取向比較鐘意令唔同音色之間對比大啲
啲編曲出神入化都屈係洗腦歌only
有好多種㗎
點解唔得
咩事
暗黑兵法
多謝登到嚟開演唱會
想肥波黎香港多啲
屌!肯肯定ado pr mon po la
佢啲音樂嘈到pk㗎, 呢場live等我嚟頂
話曬聽咗佢幾年應該頂撚到嘅
其實個post 係唔係pr開架,燈咗2日就話開show
dignity 第一句,同B'z 首alone第一句個音勁似

all night radio 勁好聽
新時代第一句係頭幾粒音Opera假音之後混聲區再實淨chest voice
Overdose cover
我見屌多過吹奏
之前cover光美都係好多人嘈交
個人推薦呢幾段可以feel下

罪と罰最後chorus前嘅bridge
永遠のあくる日嘅第二段chorus後面
上面po左嘅Tell me the world cover
https://m.youtube.com/watch?v=H-TTc0Pahqc&pp=ygUKYWRvIOWInemfsw%3D%3D
我反而睇到讚多啲啲comment不過係好有分別 我第一次聽cd ver都覺得差tk兩皮 但聽聽下又覺得ok
Live ver就榴連黎 岩聽就會好鍾意
光美cover就講真唔掂 聽左幾次都 不過佢試下新野幾好啦 又生日果時
音準問題太過份就要屌既
宜家就還好啦 不過條片一定有執過嘅
我只可以話當時個唱法係配合到隻歌個theme
Live版兩個位我係好欣賞
第一就係scream前個堆疊fly+raspy sound
對比原版有唔同 有驚喜
第二係後面假音raspy轉換 係表達到個人精神分裂 東京食屎狗個主角feel

其實你用心聽就反而了解到Ado呢個ver係設計好哂啲位 唔係鳩叫

execute到唔到就睇狀態 同埋岩唔岩就好睇口味
唔建議大家睇ado 又嘈又唔好聽 留返比我受晒佢就夠
認同但關佢咩事
佢首首都差唔多 雖然係幾好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞