Ado真係好撚嘈

430 回覆
336 Like 661 Dislike
逢紅必反定律
女王蜂唔係He唔係She係They
有咩風格。。。作曲條友先叫風格,你望下作曲乜水先,Vocaloid P嚟,仲要唔係二打六嚟,罰你重聽V家。。。同大物畫師Carry輕小說一樣,你係想講作曲條友風格夠好阿豬阿狗唱都無所謂。。。咁係咪即係話條女100%靠運?
下,唱歌點會無風格
就係問緊有咩風格囉。。。初音首首歌千變萬化你又估初音有風格咩,咪又係作曲同Arrange。。。都係果句啦。。。同大物畫師Carry輕小說一樣。。。倒果為因無意思。。。
師兄,歌手梗係有個人風格架啦
點運用聲線,點演繹個情緒,每個人既groove都唔同
Ado既風格咪就係好撚嘈同誇張

你講到個p咁大,咁我不如用尹光ai唱新時代
咁你咪前後矛盾囉。。。前面就話幾十萬人一樣,後面又吹到個人風格,講一句以上都講唔出。。。連你自己都講唔出佢點樣脫穎而出,又要詆毀個P。。。跟你條formula,莫非佢咪100%靠運氣
幾廿萬個歌手,我有講過風格一樣?
幾廿萬個連登毒撚,佢地性格又一樣?
我幾時詆毀作曲?你個指控咁嚴重我不敢當,不如你冷靜下先
你冷靜先,深呼吸。。。無人逼害你。。。深思3分鐘,望真啲上面講緊乜,組織下自己邏輯先。解釋下咩風格,解釋下條女點樣用風格脫穎而出,解釋下點解個作曲唔係廢但係唔關事,就係咁簡單,O唔OK? 係精神嘅!
我無講過作曲廢wo 做咩啫
深呼吸先,再望下上面講緊乜先,OK? 驚你嬲到連我講左乜都睇唔清問非所答

> 你講到個p咁大,咁我不如用尹光ai唱新時代

再者,你搵你自己比又唔認,你係Yoasobi定Yonezu?
死返去聽李克勤啦
得得得 係好難想像咁平淡評價兩句都有人發晒爛渣
我反而覺得佢唱功 唱腔冇問題
我又唔係覺得佢難聽 又唔係覺得佢剩識得叫
係第一隻歌build up到個人好似好有性格咁 嘩好型呀
但上地上波節目咪又係恭恭敬敬迎合啲老野
我又冇話佢錯佢好成功添 不過我對炒作野冇好感姐
得啦總知你眼中就係型 有性格 17歲女引起社會共鳴
我眼中就係 懶型扮惡 歌詞人設包裝炒作
你改變唔到我點諗架 各有所好

p.s我話扮惡 唔知點解你睇成扮惡搞
非黑即白?
你要明白一首歌,創作同演唱係5050
你吹到個p咁重要,咁點解唔淨係用初音真人既演繹真係咁無價值?

唔識點同你溝通又搞到連登式鬧交咁
當我輸啦唔好再re我了
試下唔好剩係聽最紅果幾首
aitakute, himawari依啲慢歌正
唔聽咪唔嘈,but各花入各眼。btw我都鐘意聽ado d歌but unravel cover live 真心唔得
香港人唔少都比較鐘意聽簡單既歌,冇計
好似聽band都會話嘈,編曲太豐富又話耳仔轟炸之類
要講爆既歌手,應該要問前信樂團主音蘇見信點保養
不過近年既佢都好似冇咁爆
佢地好在紅唔起都生存到,即係你點都會搵到你啱聽嘅嘢,香港紅唔起好容易消失埋

不過紅咗嘅日講夜講又唔啱聽就會覺得幾煩下
香港人都係鐘意清水聲架啦
聽返鄧AI麗君算吧啦
香港人都係鐘意清水聲架啦
聽返AI鄧麗君算吧啦
仲有ai黃家駒
平淡評價兩句

笑撚死
我算係鍾意d轟耳仔嘅嘢(例如jam project)
うっせぇわ,ギラギラ,踊呢d歌係驚艷嘅
但係佢開始轉曲風唱比較輕柔嘅抒情歌就真係幾怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞