其實學界有冇諗過禁止男拔女拔參賽呢??

617 回覆
1248 Like 149 Dislike
我睇個場係商會
係真係牛屎學校
成績係1A 1B 1C都好,對呢啲傳統學校嚟講有咩影響?
今年拉低咗,嚟緊收生咪收返幾個讀書嘅做返靚條數囉
同樣道理,如果某項運動積弱,咪買人返嚟谷返起,好似足球咁,廿年前DBS跌到落D3,之後好快已經就上返D1做班霸
政府應該請晒歷屆拔萃校長出去幫手搶人才
呢方面佢哋先係專家
人地就係玩咩都最勁 係香港先純睇學術

讀書勁form一班
體育勁form一班
家庭背景勁form 一班
音樂勁又form 一班
old boys 又form 一班
男女拔 一間男校一間女校嚟架喎
比錢買
IB我當佢哋另一類人嚟
功樂仔
唔駛理佢啦呢啲傻人
自己做唔到/從來冇接觸過嘅野
就覺得人哋做嚟都嘥氣 做到幾叻都睇唔起人哋
除咗喺連登留comment 佢人生冇乜嘢值得紀念 唔好怪佢
大家已經唔記得左去左野外露宿個學生哥咁
玩咩運動啊佢讀咗六年冇聽過有零用錢呢樣野 最勁嗰班都係免學費加埋免宿舍費 俾零用錢真係未聽過
另外考試其實冇話包合格包升級 只不過係好難留級 你中英數通合格到就升到班 係如果你肥佬咗嘅話就睇吓你肥到咩程度肥佬之中你算肥得最勁嘅就要補考 補考完都係肥嘅話 先至再考慮留唔留你班
所以喺拔萃留得班嘅啲成績通常真係衰中之衰
又到唔到職業水平
靠運動入u
如果唔係讀返運動科學
係讀返d要專業知識嘅學科
本身學業成績唔好就好易跟唔上

說穿了咪又係走後門
不過你唔同人講冇人知嘅
難為係連登仲有人出聲話介意俾人話係後門狗
Boy school
特別受同性歡迎
咁啫係長跑定游水
諗起自己果屆當年傳過田徑有個誇欄好勁既dbs想要
但最後佢冇走讀到中七
利申屯門區
妹豬大唔大球?
講緊長跑好撚勁但係要人查游水紀錄
豬肉獎都拎唔到仲講咩出戰大賽?定你覺得現實係所有牌拎哂或者一個牌都唔爭取先合乎經濟效益?唔好一講運動員就拉埋屋企有錢支持呢啲陳腔濫調,佢唔洗比時間心機訓練?一下抺殺人地努力有資源有時間肯付出你理得人發咩白日夢。再講靠運動入到u 大有人在,玩運動有幾無用
有冇人試過拒絕男拔R人 之後第二年帶隊打爆男拔
佢個名叫做陳庭佳
真心見過有個小學游水好撚勁既
基本上d成績學界拎到top既話拔萃英華果堆私校已經向佢哋招手,果堆名校好似有星探咁搵佢哋

果個𡃁仔未到小六已經有哂拔萃英華喇沙既offer
雖然唔係免學費,但基本上操到個仔咁fit既老豆老母係唔會唔心動
最後佢揀咗英華,學費平拔萃一半又平衡到學業(個仔都考全級頭十)
佢哋專收一班唔使讀書,淨係做運動的,嗰班根本係全職運動員其他學校點會夠玩
冇錯,poly足球隊已經係,收d運動仔入黎HD讀起,2年HD,3年Top up,玩足5年校隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞