其實學界有冇諗過禁止男拔女拔參賽呢??

617 回覆
1248 Like 149 Dislike
唔知 我中五果陣佢中一
唔係點贏埋接力?
其實香港地做全職運動員係咪唔憂柴唔憂米先可以
獎學金叫零用錢
喇沙唔進取
直接小學買定,保送升中,跟住日日叫不假外求
入U 有幾難
讀到書嘅,用sports scholar入hku/cu
讀唔到書嘅,入poly/city 一齊得
大把名校師兄弟幫手搞

反而留喺d 新界學校就真係玩完7年學界就bye bye
直接係學校門口等你,真人真事
佢間校名都叫拔萃
搶人才係宗旨
練到自己第一,人地買你,你唔好走咪得
俾心機練好啲,點都好過諗住ban人地喇
人地返學可以唔上堂 訓練足全日
係地區學校返學 上堂遲入班房已經畀人屌緊
唔係唔想練 都冇機會走堂練 緊係唔夠男拔抽
有follow但無發現 請問係邊個女教練?
你唔問下年年輸果班有咩意思
輸既都繼續玩 贏既繼續有咩問題
以前有個frd讀喇沙都叫贏過吓
贏多幾次之後 男拔買咗兩個印度籍翻嚟 高佢成個頭 之後就冇贏過了
還又Pk得濟掛
但想知會唔會踢
買人之嘛 金錢遊戲
直資話開位就開位,買哂一隊返黎,另外買埋你其他有潛在競爭既主力,返去擺,返去做後備,咁咪控埋個risk.
男拔係買唔到宿敵個d姐(eg喇沙)

買人係唔公平,但係學生運動員角度,音樂如是,幫佢推上一個更高既舞台,咁先係幫緊個學生。如果個學生識諗,冇係db學壞
成績升到班又唔犯事就踢唔到啦
都係個幾間泳會,跑會,個幾班教練,個個買返黎都係跟岀面練,佢地嫌學校個教練廢啦。
成年都唔知有冇係學校上過堂,校內試skip 埋都得啦。反正一定升班,留班學校更開心,打多幾年學界,贏多幾年。

純打飛機
嬴完訓撚醒仲有邊個知
唔會踢啦,又有人交學費,放佢岀去比其學校倒戈點算?

有唔少例子入左去唔玩運動,走左去讀書,轉左去讀書班入埋神科。
點講連登仔都有林鄭果種體育係無貢獻
嘅諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞