其實學界有冇諗過禁止男拔女拔參賽呢??

617 回覆
1248 Like 149 Dislike
香港地你想踢波踢得有幾勁
最風光咪就係中學時段
每次聚會攞出嚟講吓 然後死返去做倉務
Kevin Durant
人哋講女仔你就講男拔
連登仔成日屌香港填鴨式教育埋沒人材,而家有2間名校比資源落去培訓體育音樂人材再幫佢哋用另類方法上大學又屌人後門狗唔讀書有大學讀
兩個字
人才
其實點訓練都冇撚用 不如直接買勁嘅人
足球世界就係咁殘酷
你有睇波你就知
其實大家都好努力
但落場得11個
自然都會揀勁㗎啦
真係勁嘅根本取代唔到 踢法身形等 其實冇得練出嚟
真係天生
人地學生咩資質呀?贏好正常啦
咁叫個讀哈佛既唔準高分過你牛頭角津立有咩分別?
去db攞冠軍有咩咁有料
係普通學校 carry 到冠軍就真係有料
聖早洩仔先串喎,我學校同區校網,佢地出哂名二世祖架啦十幾廿年前都。
(申利 自己果間啲人出名狗公)
玩咩運動,最後學界達到咩成績同入唔入到U, 咩科?
吹水啦
真係咁勁唔會有紀錄?
大把名校爭住要呀
當年學界Rugby有幸贏左間國際學校全鬼仔隊攞冠軍

申 傳統名校
團體運動啦 學界中二到中六冇輸過 靠隊友carry
但高中嗰三年真係冇讀過書 加加埋埋應該半個學期冇返學 返到去都係賭錢搞破壞等放學練波 後尾asshole仔入u算係咁
游水應該跟泳會或者港隊操啦
師兄未計IB
以前阿sir帶隊比賽其中一個任務係防止拔萃過黎r人
成績唔好會唔會畢唔到業?
同埋成績差點解唔會拉低左成間學校既成績?仲係長期1A級
唔會 主要係因為名校唔係淨係得讀書
你當打機角色技能點 讀書 運動 音樂
你讀書80+ 冇運動 冇音樂 都只係普通學生
反而有運動 有音樂 讀書都唔差果啲就堅屈
輸打贏要
真係唔夠
養住班人就係為咗攞奬
留住個玩唔到學界嘅超齡學生有咩用
課金嗰班就話啫
其實都唔明點解要禁間學校d學生參賽
講到人地無努力去訓練咁
講真,人地用時間去訓練個陣,自己係到做緊乜先人地係有天分,但同時都犧牲玩既時間去進步
仲場場炒人四五十分
成日諗點解對面咁廢
全級top 60個左右先有資格讀
男拔用咗幾億搞IB大樓
呢幾年D top tier直私名校都係鬥IB狀元數同平均分
唔會畀佢哋拉低
On9 邏輯

如果青年運動員用自己單名參賽,得出嚟結果,原來大多係某泳會出身,你又ban間泳會?

我唔信個教練可以睇一個小六畢業生,能夠分辨佢係好馬定壞馬,經過3-4年訓練琢磨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞